fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-06
Bedömning fysisk aktivitet hos barn och ungdomar innebär att man använder en mängd olika objektiv verktyg, allt från pulsmätare, stegräknare och bromsok till subjektiva verktyg som enkäter, listor intresse och dagböcker. En grundlig bedömning som resulterar i en bred bild av den unges aktivitet, fitness och hälsa är en process som kommer att ta tid och ansträngning, men kan hjälpa till att informera insatser från föräldrar, lärare samt barn och ungdomar själva att ta itu med fitness och aktivitet mål.

Hälsa

Det första steget mot att skapa en komplett verksamhet bedömning är att få en statisk bild av barn eller ungdom nuvarande fysiska tillstånd. Skjutmått tester kan hjälpa till att avgöra barnets body mass index. Utvärderaren bör få en grundläggande syn och hörsel screening och enkel viktig statistik som puls och blodtryck. En kopia av en fysisk undersökning av en läkare krävs ofta för ungdomar in i ett sportprogram kan ge värdefull information om funktionshinder eller begränsning barnet kan ställas inför att införa ett mer ansträngande aktiviteter program.

Styrka

Verktyg som en handhållen dynamometer för att mäta styrka muskel grupp kan tillhandahålla rådata . Ordförande 's Challenge konditionsprov bedömer lämplighet i fem evenemang . Fyra av de fem händelser är främst belastningsprovningarna inklusive curl-ups eller partiell curl -ups , skyttellöpning , pull- ups eller höger vinkel armhävningar , och V-sitta eller sitta och räckvidd. Testet kommer med normativa bestämmelser för att fastställa deltagarens lämplighet nivå jämfört med nationella genomsnitt .

aerob kapacitet /uthållighet

Ordförande 's Challenge ger också en kör /gå uthållighet händelse med percentil data jämförs deltagaren med det nationella genomsnittet . Detta i kombination med en enkel vilopulsmätning test kan ge utvärderaren en solid bild av barn eller ungdom är aerob /hjärt kondition. Normgivande data för återhämtning hjärtfrekvensen testet finns också från olika källor på nätet och i tryck.

Aktivitetsloggar

noggrant mäta kondition och nuvarande nivåer av fysisk aktivitet är viktigt att fastställa mål och syften för en optimal fitness ordning för barn och ungdomar som bedöms. Föräldrar och lärare med hjälp av uppgifter fram för att identifiera aktiviteter som barn eller ungdom har en sådan adress hälsa, friskvård eller aktivitet frågor som identifierats i utvärderingen. Föräldrar och lärare kan då uppmuntra barnet att utveckla sin befintliga naturliga intressen, särskilt de som krävs för uppnåendet barnets fysiska hälsa, friskvård och mål aktivitet.

Aktivitet Inställningar

Aktivitet preferenser kan hjälpa föreslå nya riktningar för ett barn eller ungdom fysisk aktivitet program. Utvärderaren presenterar deltagaren med en omfattande förteckning över verksamheter som barnet satser i termer av hans eller hennes intresse nivå. Vid en genomgång av insamlade data, kommer utvärderaren meddelande kluster av aktivitetstyper som godkändes av barnet och som är effektiva vid mötet riktade mål för den fysiska hälsan.

Använda utvärdering

mätning Noggrant fitness och nuvarande nivåer av fysisk aktivitet är viktigt att fastställa mål och syften för en optimal fitness regim för barn och ungdomar som bedöms . Föräldrar och lärare använder uppgifterna för att identifiera aktiviteter som barn eller ungdom har en sådan adress hälsa , friskvård eller aktivitet frågor som identifierats i utvärderingen . Föräldrar och lärare kan då uppmuntra barnet att utveckla sin befintliga naturliga intressen , särskilt de som krävs för uppnåendet barnets fysiska hälsa , friskvård och mål aktivitet .

Previous:nothing Next:bensvaghet under graviditeten

Relaterade artiklar


 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • Hur man blir vältränad
 • loratadin kontraindikationer
 • konst och vetenskap som barnmorska
 • vad är en naturlig konsument ?
 • handtvätt instruktioner
 • barn och musikterapi
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
 • hur du tar bort öronvax enkelt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com