hudfläckar hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-11
Har flera födelsemärken är helt normalt . I själva verket har The National Cancer Institute konstateras att de flesta människor har upp till 40 utspridda över sin kropp , och några har ännu mer. Föräldrar bör vara medvetna om mullvadar på sina barn och veta när oroa sig, men i de flesta fall , mullvadar är helt ofarliga

Typiska Moles

Friska godartade födelsemärken är vanligtvis mindre än 1 /4 tum och rosa , ljusbrun, brun eller färgen på huden . De flesta är i form av en cirkel eller oval och är symmetriska . Vissa människor är mer benägna att mullvadar än andra-så även om de flesta människor har 10 till 40, kan andra ha exponentiellt mer .

Atypiska Moles

atypiska födelsemärken också kallad Dysplatic Nevi . Normalt är dessa mullvadar har ett annorlunda utseende från den typiska mullvadar som visas oftare på din hud. Deras färg är sannolikt darkers ( brun eller svart) och deras form är mindre definierade.

Förebyggande

Liksom många andra störning eller sjukdom som kan komma upp för ditt barn , finns det flera saker du kan göra för att hålla dem friskare , vilket kan förhindra atypiska mullvad tillväxt . Se till att barnen får mycket sömn och äta en hälsosam kost för att hålla deras immunförsvar fungerar . Och aldrig låta ditt barn gå ut i solen utan solskydd .

Var medveten om eventuella mullvadar på ditt barns kropp och övervaka dem för förändring regelbundet .

När oroa

Bara för att ditt barn har en mullvad som anses "avvikande" innebär inte Läkaren måste ta bort den . Många gånger en läkare kommer att ta del av mullvadar och övervaka dem se till att de inte är växande . Du bör vara medveten om vad en mullvad ser ut att börja med , och titta efter tecken på förändring . Förändringar i form , färg eller storlek bör diskuteras med en läkare . Konsultera en hudläkare om ditt barns mullvad blir obekvämt som en fläck-blödning , svullnad , klåda eller funktion som något annat än en smärtfri plats i deras hud .

Behandling

Att få ett födelsemärke bort är en enkel och rutin . Läkare använder lokalbedövning för att ta bort födelsemärken och sy upp området . Ett nytt besök kan krävas för att kolla upp området . Försök aldrig att ta bort ditt barns mullvad utan läkare-som atypiska mullvadar handlar om mer än kosmetiska problem , måste en läkare avgöra vad som behöver tas bort för att förebygga eller bli av med några cancerogena svulster .

Previous:nothing Next:lös hud från en graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man passar en arm lyftsele
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • hur man skriver en personlig sjukdomshistoria
 • toxikologi av isopropanol
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • livslängd och åldrande
 • bilaterala mastektomi definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com