hur man presenterar en medicinsk historia

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-16
En anamnes erhålls genom att ställa en patient en rad hälsoproblem frågor . Denna medicinska historia hjälper läkare att bedöma och formulera en korrekt diagnos , och efter noggrann granskning , ordinera rätt behandling . Beroende på ålder och oro hos patienten , kan en medicinsk historia varierar i dess djup och syfte . För att en läkare eller sjuksköterska , som en sjuksköterska , praktikant eller specialist , för att dela en patients medicinska historia med en annan läkare , bör informationen presenteras på ett koncist och logiskt sätt . Presentera en sjukdomshistoria kräver strukturerade riktlinjer som börjar med allmän information och fortsätt med relevanta medicinska problem. Underlåtenhet att korrekt bedöma och presentera en sjukdomshistoria kan orsaka en läkare för att misdiagnose ett sjukdomstillstånd
1.
Ge läkaren allmän information om patienten. Införa patienten genom att ange patientens namn, ålder, yrke och social status. Till exempel börjar de medicinska presentationen med att säga: "Detta är Jane Smith, en fyrtio år gammal lärare som bor med sin man och tonårig son. "
2.
Ge läkare med en kort sammanfattning om den aktuella patientens hälsa. Inkludera en kronologisk översikt av den medicinska bakgrund av patienten. Till exempel kan du säga, "Jane fick diagnosen diabetes för sju år sedan och har varit med insulin sedan dess. Hon upplever en ökande mängd smärta i sin vänstra fot och ofta känner sig svag och yr. "
3 .
Använd patientens ord för att beskriva symptom i samband med den medicinska historien . Undvik att använda förkortningar . Inkludera alla riskfaktorer , långvariga behandlingar och aktuella läkemedel . Exempelvis närvarande informationen från patientens synvinkel genom att säga , " Jane säger att insulin shots verkar hjälpa henne att må bättre , men också få henne att känna illamående . Hon kämpar med sura uppstötningar och undrar om medicinen hon tar för att kunna negativt påverka hennes diabetes . "
4 .
Presentera testresultat i samband med den medicinska historien. Använd testresultaten för att hjälpa läkaren utesluta eller bekräfta diagnoser . Bekanta dig med relevanta testresultat och presentera resultaten som behöver diskuteras eller förefaller onormal . presentera en lista av tester som också skulle kunna utföras för att bekräfta en diagnos baserad på en medicinsk historia . nuvarande enkla , icke-invasiv och billiga tester först . bland annat en omfattande , invasiva och dyra tester i presentationen om du känner att de är nödvändiga för en korrekt diagnos .

tips och varningar


 • Undvik att presentera en medicinsk förvaltningsplan när de erbjuder en medicinsk historia . Framtida behandlingar bör inte tas med vid ge en medicinsk historia .
 • presentera all den medicinska historien. Även om du känner att en patients medicinska historia är irrelevanta eller saknar samband med villkoret nämna det till läkaren .


 • Previous:nothing Next:hur man använder saltvatten för att framkalla kräkning

  Relaterade artiklar


 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • Definitionen av laryngoskopet
 • mediciner för kolik
 • Illinois cobra lagar
 • grundläggande lyssnande & rådgivning färdigheter
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • den opm familjeledighet agera
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • hur man bär en grimma hjärtmonitor
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com