induktionshäll faror

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-07
Till skillnad från konventionella gas eller el , induktionshäll använder elektromagnetiska matlagning som täcks av en keramisk yta . När stål, järn eller annan järnmetaller container sätter på den aktiverade element som brännaren överför energi i potten , vilket gör pannan varm . Denna process är mycket snabb och lätt kontrolleras. Så fort du tar bort kastrullen från elementet-värmeöverföring upphör . Induktionshäll erbjuder en mängd fördelar , särskilt för en kock som vill verklig precision med värme . Det har också nackdelar .

strålning

Den elektromagnetiska strålningen från toppar induktionshäll har gett en del konsumenter anledning till oro över de potentiella hälsorisker . Men förblir induktion energiområdet med pannan . I själva verket kommer en induktion inslag som inte ens fungerar utan att vara i kontakt med en kastrull . Det är väldigt säkert , liknande välgjord mikrovågsugnar .

Om de enda individer som kan ha anledning till oro är de med pacemakers . Rådgör med din läkare om eventuella påverkar från induktion strålning . Också se till att dina kokkärl täcka induktionsspolen , och undvika den pågående närhet när du använder kaminen minskar exponeringen innehållsmässigt .

Installation och Power Outtages

På grund av den känsliga elektroniken inuti induktion spisar dess rekommenderas att de installeras av fackman. Denna person kontrollerar att alla kylkomponenter funktion för säkerheten, att tillverkarens anvisningar får följas i placeringen och installation , och att du har rätt ventilation . Utan ordentlig vård , spolar riskerar att skadas och spisen slutar fungera .

Observera att om du skulle uppleva ett strömavbrott , är matlagning omöjligt på en induktionsspis . Om du upplever denna typ av fråga regelbundet kan induktion spisar inte vara det bästa valet för ditt hem .

Kostnader

induktioner kaminer kostar betydligt mer än konventionella ugnar. Även om dessa spisar erbjuder energieffektivitet som inte räcker för att kompensera den extra kostnad . Dessutom om du inte redan har rätt utrustning kommer du vara i fara att ersätta alla dina kastruller och pannor med ettor tillverkade av järnhaltigt material , annars kaminen inte att fungera .

Noise

Om du ogillar påträngande ljud , konsumenternas klagomål visar att några induktion kaminer högljudda fans och surrande spolar . Det finns inget sätt att lösa detta problem . Det är ett tillverkande fråga .

Limited matlagning tekniker

Samtidigt som det är en trevlig säkerhetsfunktion , stängs ugnen av varje gång du tar bort en kastrull från ytan . Detta hotar framgången för tekniker som deglazing . Såser kan dunge eller separat .

ytan repas

En av farorna i arbetet med glas eller keramiska ytan på en induktionshäll är att det repor lätt . Åtgärder som glider en stekpanna eller använder en slipande rengöringsmedel leder till skador som är kostsamma att reparera .

Previous:nothing Next:kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet

Relaterade artiklar


 • hur lufttorka händer
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • ett nyfött diet
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • varför pojkar kissar i sängen?
 • barn sorg stödgrupper
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • ADHD-symtom i fyra-åringar
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • icke-plast vs plastflaska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com