inomhus garvning fakta

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-10
En miljon människor i USA använder solarier varje dag trots de kända riskerna för hudcancer , för tidigt åldrad hud , immunsystemet och ögonskador inklusive grå starr och melanom i ögat. Sjuttio procent är kvinnor mellan åldrarna 16 och 29 . Att ha en solbränna anses attraktivt och ett tecken på hälsa och vitalitet , men det är viktigt att vara medveten om de negativa effekterna av inomhus garvning om hälsa och utseende

Du behöver : .
Self-adresserat frankerat kuvert
Check eller postanvisning till ett belopp av $ 15.
Kreditkort .

Missuppfattningar

Trots att ett brons glöd året runt anses vara attraktiv och något som många gör för att förbättra deras utseende , är en solbränna faktiskt ett tecken på hudskador , enligt Sharon Miller, Food and Drug Administration (FDA ) vetenskapsman och internationell expert på UV -strålning och solning . När de utsätts för skadliga UV -strålar , försök huden att skydda sig genom att producera melanin , det pigment som mörknar huden . Med tiden leder detta till för tidigt åldrande , som omfattar rynkor , slapp och bruna fläckar , och ökar risken för hudcancer .

varningar

Både Förenta staternas Department of Health och Human Services och Internationella byrån för cancerforskning panel har kategoriserat ultraviolett strålning från solen och artificiella källor, såsom solarier och sollampor , som cancerframkallande Eller cancerframkallande ämne . Belägg från många studier har visat att exponering för UV -strålning från inomhus garvning är associerat med en ökad risk för melanom och andra typer av hudcancer såsom skivepitelcancer och basalcellscancer . Melanom är den mest dödliga formen av hudcancer eftersom den sprider sig mycket snabbt från huden till de inre organen .

Studier

Internationella centrumet för cancerforskning slutsatsen att inomhus garvning utrustning är farligare än man tidigare trott och flyttade dessa enheter i den högsta cancerrisk kategorin , " cancerframkallande för människor , " i juli 2009.

maj 2010 University of Minnesota studie fann man att inomhus garvning nästan fördubblar risken för farliga melanom hudcancer , och ju fler timmar spenderade garvning , desto större risk . Frekventa användare som klassificeras som de som hade mer än 100 inomhus garvning sessioner eller 50 timmar inomhus garvning , var i ännu högre risk .

False Claims

Trots de kända riskerna med inomhus garvning , många solariesalonger fortsätta att vidmakthålla myter som inomhus garvning är säkert , enligt Federal Trade Commission konsument alert . Fordringar som har befunnits vara falska , säger FTC , bland annat att inomhus garvning är säkrare än solen , orsakar mindre hudcancer och är ett säkert sätt att öka D-vitaminnivåer . Solarier utnyttja UVA -strålar , som är långvågig strålning som tränger djupare in i huden än UVB -strålar . UVA -strålar orsakar mer skada på grund av detta djupare penetration , såsom för tidigt åldrande , melanom och andra cancerformer hud och ögon cancer .

tidigt åldrande

photoaging hänvisar till skador på huden genom exponering för UV- strålar . I själva verket förändras mest i huden vi förknippar med åldrandet orsakas av photoaging . Dessa förändringar innefattar fina och djupa linjer och rynkor , kråksparkar runt ögonen , hängande ögonlock , slapp hud , bruna fläckar , en gulaktig ton på huden , trasiga blodkärl och en seg , ödla utseende . Tanning från någon källa accelererar alla tecken på photoaging , men inomhus garvning tros orsaka denna skada snabbare och allvarligt .

Previous:nothing Next:OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss

Relaterade artiklar


 • vad är en naturlig konsument ?
 • Hälsa och sjukvård webbplatser
 • masken parasiter som orsakar ledvärk
 • idéer till baby bevis ett hus
 • ansikte , haka & övningar hals
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • flebotomi skador
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com