kolon bevattning hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-31
Kolon bevattning rör sig vanligen om ett förfarande som också kallas kolon rensningen , där vätskor pumpas genom ändtarmen till tjocktarmen för att " rena " tarmarna . Många utövare hävdar kolon bevattning kan få hälsan på lång sikt genom att ta bort skadliga parasiter och gifter , men det är generellt tror det finns få vetenskapliga bevis som stöder dessa påståenden , och många läkare är skeptiska till nyttan av dessa förfaranden --- huruvida utförts på barn . eller vuxna

kolon bevattning

Under kolon bevattning är varmt vatten dras in i tjocktarmen via ett rör förs in genom ändtarmen . Det skiljer sig från ett lavemang utförs för att behandla förstoppning eller innan vissa medicinska förfaranden , eftersom det vanligtvis innebär mer flytande , och för övrigt dess förespråkare hävdar att den tar bort gifter och parasiter som de tror kan vara ansvariga för vissa kroniska sjukdomar. Ibland örtkryddor eller laxermedel läggs till varmt vatten som används för att bevattna tjocktarmen , och probiotiska mediciner ofta ges efteråt .

Risker

De främsta riskerna med kolon bevattning hos barn är rektala perforationer eller smittsamma sjukdomar. Om instrumentet används för att utföra bevattning inte är steriliserad kan sjukdomar överföras från en patient till nästa, om röret sätts felaktigt, det kan riva eller perforera vävnad i tarmen eller ändtarmen. Dehydrering och elektrolytrubbningar --- en obalans mellan nivån av lösta salter i blodet --- är andra möjliga faror.

Historia

Tron att ackumulerade gifter i tarmarna skulle kunna orsaka sjukdom går tillbaka flera århundraden. Lavemang --- eller clysters, som de en gång kallades --- har varit i bruk går tillbaka ända till tiden för de gamla egyptierna. Under 20-talet, nådde en topp förfarandet popularitet under 1920 och 1930, även om senare framsteg inom vetenskap och medicin ifrågasätta dess användbarhet.

Kritik

De flesta läkare anser det påstådda fördelar som tillskrivs kolon bevattning med skepsis. American Cancer Society konstaterar att "tillgängliga vetenskapliga bevis stöder inte hävdar att kolon terapi är effektiv vid behandling av cancer eller någon annan sjukdom. "A 1997 ledarartikel i Journal of Clinical Gastroenterology avses teorin bakom kolon bevattning som en" triumf okunnighet över vetenskapen. "Det finns inga storskaliga studier utförts för att testa effekterna av kolon bevattning i att förebygga eller behandla sjukdom.

CI hos barn

Om du funderar på kolon bevattning för ditt barn, är det en bra idé att prata med din läkare eller barnläkare först. Diskutera dina förväntningar på resultat och risker. Vissa kolon bevattning utövare hävdar sitt förfarande kan bidra till att undanröja parasiter, men om ditt barn har symptom som kronisk diarré som kan tyda på parasitangrepp, det finns som läkaren kan ordinera som kan vara mer effektiva.

Previous:nothing Next:amning & robitussin

Relaterade artiklar


 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • tidig språkutveckling hos fullgångna och för tidigt födda barn
 • svans ben och höft smärta
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • tibia skelettsmärta
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • hur man använder saltvatten för att framkalla kräkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com