lång & tung menstruationscykler

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-12
Menstruationscykler som är längre eller tyngre än normalt , uppstå av flera olika anledningar . Eftersom varje kvinnans menstruationscykel är olika , bör kvinnor som upplever långa och tunga menstruationscykeln notera frekvensen av dessa cykler för att hjälpa sin läkare bedöma och diagnostisera orsaken bakom dem

menstruationscykeln

Den genomsnittliga kvinnan har en period var 24 till 34 dagar , som varar cirka fyra till sju dagar . Den genomsnittliga blodförlust är mellan 12 och 14 tsk . Menorragi , eller en menstruation som är mycket tung och innehåller koagulerar , åtföljs av smärtsamma kramper, och varar i mer än sju dagar , är ofta ett tecken på förestående klimakteriet eller en underliggande sjukdom . Däremot kan oregelbundna perioder har andra orsaker också .

missfall

En av de vanligaste orsaken till oregelbundna menstruationer är missfall . Kvinnor kan uppleva missfall i tidig graviditet innan de ens medvetna om att de har tänkt . Utomkvedshavandeskap, där ägget implantat sig i äggledarna i stället för i livmodern , spontant kan avbryta och leda till en tyngre , längre och mer smärtsam menstruationscykel än vanligt .

stress och en förändrad livsstil

De hormoner som reglerar menstruationscykeln påverkas av stress , samt kost och motion förändringar och viktökning eller viktminskning . Ibland uppstår en längre eller tyngre menstruationscykeln som svar på dessa externa stimuli .

klimakteriet

Längre menstruationscykeln är ofta resultatet av de hormonella förändringar som klimakteriet . När kroppen börjar sakta ner produktionen av könshormonerna , progesteron och östrogen , sker en hormonell obalans och kan orsaka längre cykler . Stress kan också förvärra detta tillstånd och i vissa fall är det nödvändigt för en allmänläkare eller OB-GYN att förskriva läkemedel för att begränsa alltför långa perioder på grund av hotande klimakteriet .

Hälsotillstånd

långa och tunga menstruationscykler kan vara symtom på livmodercancer , inflammatoriska sjukdomar , ( livmoder infektion ) polycystiskt ovariesyndrom , diabetes , levercirros , diabetes och andra allvarliga hälsoproblem . Om du upplever perioder som är tyngre eller håller längre än vanligt , boka tid för att se din läkare för att fastställa orsaken.

Previous:nothing Next:effekterna av videospel & stroboskop

Relaterade artiklar


 • kroppslukt hos barn
 • hur man kan bli av en polyp
 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • biverkningar av klor i vatten
 • Vilka är farorna med klubbor ?
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • grundläggande lyssnande & rådgivning färdigheter
 • nivåer av mänsklig beröring
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com