metylparaben & graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-15
Sushi , sit- ups och bastu är standard risker för att undvika under graviditeten , men sporrad av oro för kemikalier, är många gravida kvinnor som tar en närmare titt på vad som finns i deras badrumsskåp . Många hälso-och skönhetsprodukter innehåller metylparaben ingrediens som gett upphov till kontroverser

Vad är Methylparaben ?

Parabener , inklusive metylparaben är konserveringsmedel som stoppar tillväxten av bakterier , mögel och svamp för att öka hållbarheten i skönhetsprodukter . Enligt Federal Drug Administration (FDA ) , de är den mest populära typen av konserveringsmedel som används i kosmetika , mjukgörande schampo, balsam, anti-aging produkter , rakkräm , solskydd , toner och sammandragande . FDA rapporterar att de flesta deodoranter och antiperspiranter är paraben -fria .

Graviditet och Hormoner

Enligt Environmental Working Group (EWG ) , har laboratoriestudier visat att parabener kan störa reproduktiva hormoner och särskilt härma hormon östrogen . Montera Graviditet bekräftar rapporter om att metylparaben är ett hormonstörande , som påverkar det nät av körtlar som utsöndrar mänskliga hormoner, däribland östrogen .

östrogen påverkar en kvinnas kropp på många sätt under hela sin livstid . Under barnafödande ålder , orsakar det slemhinnan i livmodern att tjockna ta emot ett befruktat ägg. Under graviditeten , enligt Science Daily hjälper östrogen upprätthålla graviditet , triggers fostertillväxt och stutar bröst förändringar .

andra hälsoproblem

EWG hävdar att amerikanska konsumenterna får upprepas, direkt exponering av metylparaben med deras dagliga användning av skönhet produkter . Organisationen webbplatser studier som visar att spår av parabener har hittats i tumörer bröstcancer och att ingrediensen har kopplats till cancer , hudirritation och allergiska reaktioner. Webbplatsen friskt barn , upprepar hälsosam värld krav från EWG att parabener har varit knuten till en ökning av prostata-och bröstcancer , genitala missbildningar i manliga spädbarn , en nedgång med sperma kvalitet hos män och tidig pubertet hos flickor .

Den officiella Word

Europa har förbjudit användning av natrium metylparaben i parfymer eftersom det skadar hudpigment . I USA , däremot , reglerar FDA inte kosmetika , och tillverkarna kan använda alla ingredienser utom ett fåtal som är specifikt förbjudet giftiga .

Bemötande av allmänhetens oro , FDA konstaterar webbplats som " i dagsläget finns det ingen anledning för konsumenterna att vara oroliga för användning av kosmetika som innehåller parabener , " särskilt bland kvinnor och spädbarn . Den byrå som hävdar att man är medveten om att parabener kan fungera som östrogen men att produkterna inte innehåller tillräckligt av den ingrediens som orsakar negativa hälsoeffekter. Det hävdas också att tidigare studier länka metylparaben till hälsofara lämnade många frågor obesvarade. Den byrå som uppger att den kommer att fortsätta att samla in nya data för att skydda hälsa och välfärd , och att den kommer att vidta åtgärder om det " fastställer att en hälsorisk föreligger . "

Hitta Paraben-Free Alternativ

Även om FDA inte kan reglera kosmetika , behöver det för tillverkarna att lista ingredienser på etiketten Om du väljer att undvika metylparaben-. såväl som ingredienser såsom propylparaben , butylparaben , etylparaben , Isobutylparaben , isopropylparaben eller bensylparaben-kan du oftast hitta alternativ till din favorit produkter som är paraben-fria på Internet eller på naturliga mataffärerna .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?

Relaterade artiklar


 • vård och barnmorskor etisk kod
 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • medicinsk anatomi tungan
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • spädbarn ägg allergier
 • nivåer av mänsklig beröring
 • Vilka är riskerna med GMO?
 • Vatten & elektrolyt metabolism
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com