orsaken till hyperpigmentering i ett barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-23
Pigmentering är färgning av en persons hud . När en person är frisk , kommer hennes hud verkar normala i färg . Vid sjukdom eller skada, kan den personens hud att ändra färg och blir mörkare . Detta kallas hyperpigmentering . Hyperpigmentering kan påverka barn , som härrör från ett stort antal orsaker . Trots att sjukdomen är i stort sett ofarlig, är det värt att veta de risker som sjukdomen innebär och var den kommer ifrån

Definition

Hyperpigmentering hos barn orsakas av en överproduktion av melanin, det bruna pigmentet i huden . Hyperpigmentering stimuleras kemiskt av effekterna av solens strålar , genom hormoner eller genom medicinering , öka melanin produktionen och leder till mörkare hud . Hyperpigmentering kan utbredd eller lokala exempel i ansiktet eller händerna . Med rätt behandling kan melanin-inducerad pigmentering variansen reduceras och i praktiken kontrolleras att spegla hudens naturliga toner .

Sunlight

Exponering för solljus är den huvudsakliga orsaken till hyperpigmentering hos barn . Tunga solljus mörknar redan hyperpigmenterad områden av barn . Använd en stark solkräm på 15 SPF eller högre och begränsa exponeringen av barnet i solen. Detta är ett enkelt är att undvika att utsätta barnet för risker . Var medveten om timmar i solen.

narkotika

Hyperpigmentering kan också orsakas av olika droger, inklusive vissa antibiotika , antiarytmika och malaria medicin . Med tusentals läkemedel på marknaden , tala med din barnläkare att avgöra vad droger kan vara att sätta ditt barn i riskzonen . Se om det finns en alternativ alternativ . Om inte , kan du fortsätta användning av läkemedlet med ditt barn om fördelarna överväger riskerna.

Addisons sjukdom

Addisons sjukdom är en ovanlig endokrin sjukdom där binjurarna producerar otillräckliga steroidhormoner . Denna sjukdom kan också orsaka hyperpigmentering hos barn . Addisons sjukdom har många mer allvarliga symtom som kan komma före eller efter förändringen av hudton . Ställ en läkare omedelbart om eventuella plötsliga förändringar i hudens pigmentering .

melasma

melasma kan orsaka hyperpigmentering hos barn . Detta tillstånd kännetecknas av bruna eller bruna fläckar , oftast i ansiktet . Även om villkoret är mest känd för att påverka gravida kvinnor , kan det drabba vem som helst . Genetiska anlag är också en viktig faktor vid bedömningen av om någon kommer att utveckla melasma . Kontrollera eventuella besvär i familjen med melasma ta reda på om det kan utgöra en faktor för ditt barn .

Previous:nothing Next:vad har vatten & elektrolytbalansen i blodet ?

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett intyg chicago födelse
 • hur du tar bort öronvax enkelt
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • hur man kan bli av en polyp
 • ms Medicaid kvalifikationer
 • ett nyfött diet
 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • Fördelarna med vuxen dagis
 • hur man kan öka finmotorik
 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com