orsaker till diarré och kräkningar hos barn i lekåldern

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-18
Barn kan utveckla förutsättningar som orsakar diarré och kräkningar . Hos små barn , några av de vanligaste orsakerna till mag krämpor är matförgiftning , födoämnesallergier och virusinfektioner. Förekomsten av diarré och kräkningar kan tyda på ett mer allvarligt tillstånd . Uttorkning kan leda till småbarn som har långvarig diarré och kräkningar och kan kräva behandling .

Rotavirus

diarré och kräkningar hos småbarn oftast kommer att lösa på egen hand inom några dagar . Dock kan vissa mag- virus orsakar dessa symptom att dröja lite längre . Ett vanligt virus som går sista tre till sju dagar i småbarn är rotavirus . Den rotavirus är särskilt vanligt hos barn yngre än 2 och orsakar kräkningar , diarré och feber . Den rotavirus sprids lätt genom kontakt med smittad person , och småbarn utsätts för viruset vanligtvis uppvisar symptom inom en till tre dagar efter exponering . Uttorkning är den vanligaste komplikationen i samband med rotavirus hos små barn . Symptomen på uttorkning hos barn är muntorrhet , irritabilitet och ingen tårproduktion när gråter .

Matförgiftning

matförgiftning i småbarn kan orsaka diarré , kräkningar och magkramper . Barn som utvecklar matförgiftning kan uppleva dessa symtom inom en kort tid efter intaget av förorenad mat . De flesta barn som drabbas av matförgiftning visa symptom snabbt . Matförgiftning orsakas av bakterier som salmonella , Staphylococcus aureus och Shigella . Enligt EmedicineHealth. com , de flesta fallen av orsakar matförgiftning symtom hos småbarn i 24 till 48 timmar .

Matallergier

Mat allergier hos småbarn kan orsaka symtom som pipande andning , nässelutslag, andningssvårigheter , svullnad av läppar , svullnad av tungan , illamående, kräkningar och diarré . Mat allergier förekommer hos cirka 5 procent till 8 procent av små barn och kan variera från mild till mycket svår . Vissa livsmedel kan orsaka symptom på intolerans , som är mer milda symtom än äkta födoämnesallergier. Ett barn som tål livsmedel får symtom på diarré , kräkning och utslag på huden . Det är viktigt att rådgöra med din barnläkare om ditt barn har symptom på en födoämnesallergi som kan leda till anafylaxi , vilket är ett livshotande tillstånd .

Previous:nothing Next:det bästa sättet att använda en bastu

Relaterade artiklar


 • minnesförlust retention hos barn
 • polycytemia höftproblem
 • flerbarnsfödsel risker
 • zap löss behandling
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • flebotomi & venpunktion
 • alace doula utbildning
 • vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com