sötmandelolja & graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-15
Mandel (vetenskapliga namn-Prunus dulcis ) är ett mycket populärt mutter som förekommer i naturen i två grundläggande varianter : bitter och söt . Båda typerna tjäna olika syften, med sötmandel är den ätliga sorten . Oljan kommer från sötmandel har positiva egenskaper , och därefter flera nyttoanvändningar , inklusive några som erbjuder hjälp och lindring till gravida kvinnor

Massageterapi

Graviditet är ett mycket fysiskt och känslomässigt dränerande upplevelse för kvinnor . De kan uppleva ömma och trötta muskler från spänningar samt från den fysiska börda att bära la till Baby vikt runt. Massage terapi rekommenderas att ge befrielse från fysisk smärta samt att ge stressa under graviditeten. Sötmandelolja rekommenderas att användas som det mjukar upp och lugnar huden, vilket gör den idealisk för en avkopplande massage.

perineal området Behandling Att behandla bäckenbotten området med sötmandelolja rekommenderas under graviditet. Den perineal Området ligger mellan anus och slidöppningen. Detta område kan ibland slita under ansträngande förlossning. Massera detta område dagligen med oljan i minst fem minuter under de senaste fem till sex veckor av graviditeten ordineras som ett sätt att hålla denna huden smidig och mer elastiska, och därför mindre troligt att sträcka och slitage. Sötmandelolja är ett bra val på grund av dess naturliga hud-mjukgörande egenskaper.

Förebygga hudbristningar

sötmandelolja används under graviditet för att förebygga bristningar bildas. Bristningar uppstå på många gravida kvinnor på grund av den snabba tillväxten av vissa områden av kroppen. Oljan appliceras på den gravida kvinnans lår , bröst och mage , områden som är benägna att ställa ut hudbristningar efter födseln . Daglig massage av dessa områden med sötmandelolja kommer att ge dem en elasticitet som hjälper dem att motstå utveckla stretch linjer .

Säkerhet

sötmandelolja har visat sig vara säkra att använda under graviditet som massageolja eller hud behandling . Det har också visat sig vara säkra att äta när den används som ingrediens i livsmedel . Gravida kvinnor bör undvika den bittra olika mandel , liksom drog Laetrile som är tillverkad med bittermandel . Det finns en potentiell risk för fosterskador om bittermandel har förtärts under graviditeten .

användning utanför Graviditet

sötmandelolja har flera andra användningsområden. Den används ofta ensamt eller i kombination med andra oljor i aromterapi massage . Dess mjukgörande egenskaper gör det användbart som en hud behandling , att förbättra det allmänna utseende och smidighet av torr hud . Det har även funnit användning som ett hår behandling . Sötmandlar och den olja som utvinns ur dem finns i en mängd olika livsmedel, inklusive nougat och mandelbiskvier , och som ingrediens i tårta recept .

Previous:nothing Next:metylparaben & graviditet

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
 • makens övergrepp av män
 • Hur man blir vältränad
 • klasser desinfektionsmedel
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • hälsosam vana verksamhet för mellanstadiet
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • spis säkerhet härd som täcker för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com