stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-24
Den tidiga fysiska utveckling är avgörande för att initiera positiva mentala och fysiska färdigheter . Som ett barns förståelse av sin omgivning växer hans förmåga att fungera inom denna miljö kommer också att öka . Vid tiden de flesta barn är 3 år de har etablerat en stark bas av fysiska färdigheter och har börjat förstå sin egen förmåga att påverka och reagera på sin omgivning .

Tillväxt

Det genomsnittliga barnet kommer att fördubblas i höjd -och fyrbäddsrum i vikt med den tid de är 3 . Dessutom kommer den kroppsliga proportioner förändras dramatiskt. Ett spädbarn huvud utgör cirka en fjärdedel av barnets totala fysiska längd . Under de tidiga stadierna av utvecklingen i resten av barnets kropp kommer att börja fylla i och huvudet kommer att vara mer korrekt dimensionerat.

grovmotorik

grovmotorik är ett barns typiskt övergripande rörelse kapacitet . Dessa inkluderar möjligheten att krypa eller välter. De flesta barn kommer att experimentera med deras förmåga att röra sig även om detta experiment är begränsat till fäktar deras lemmar medan du ligger. Dessa preliminära tester visar att barnet försöker utveckla naturliga rörelser förmågor . Genom att när ett barn är 3 , ska han kunna stå, gå och hantera vissa grundläggande redskap som en sked eller krita .

finmotorik

Nästa steg för ett barns fysiska utveckling är förmågan att utföra finmotorik funktioner . När barnet utvecklas han börjar använda sina händer oftare . Barn börjar förstå de grundläggande mekanik gripa , hålla , eller kasta . Eye -to-hand-koordination bör förbättra till den grad att ett barn kan åtminstone försöka fånga en boll som kastas eller rullas för honom . Barn börjar förstå att olika delar av deras kroppar används för olika saker . Barn börjar förstå att händerna greppa och använda objekt medan fötter ger balans och rörelse . Barn börjar utveckla motorik planering . Motor planering innebär den mentala process som gör att ett barn inte bara interagera med ett objekt utan att förstå hur man interagerar med den . Detta är början etappen av problemlösning.

Språkkunskaper

En annan viktig aspekt av ett barns tidiga fysiska utveckling är hans förmåga att använda och förstå språk. Den första språk ett barn gråter. Ett barn ska börja inse att detta känslomässig reaktion-men inledningsvis ofrivillig-producerar vissa föräldrarnas svar. Så småningom lär sig barnen att uttrycka saker som hunger, obehag eller en önskan att hämtas i mer komplexa sätt. Även enkelt att nå mot på objekt de vill röra tyder på en ökad förmåga att kommunicera. Genom att när ett barn är 3 han har normalt lärt sig om 1. 000 ord.

Uppmärksamhet Skills

En annan värld av fysiska utvecklingen inkluderar barnets förmåga att fokusera på en sak. Ett barn lär sig att känna igen varifrån ett ljud och stimuli och börja få ögonkontakt med folk när de talar. Barnen kommer att kultivera en önskan att utföra en viss uppgift och kommer att göra upprepade försök att lyckas på denna uppgift. Barn bör utveckla känslomässiga reaktioner till framgång eller misslyckande. Crying på grund av frustration och skrattar eller ler mot sina egna resultat visar på en förståelse av orsak och verkan. Detta uppmuntrar slutändan barnen att vilja fortsätta och kvarstår i verksamheten och etablerar framgång som mål.

Previous:nothing Next:orsaken till hyperpigmentering i ett barn

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • biverkningar av rhus tox
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • höger skuldra och arm smärta
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • flebotomi & venpunktion
 • spinning leksaker och autism
 • svans ben och höft smärta
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com