testosteron kontra blodtryck

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-24
Män som har låga testosteronnivåer också har högt blodtryck och engagera sig i kön mycket mindre så gör man som har normalt blodtryck och högre nivåer av testosteron , noterar Dr Gabe Mirkin .

Om en man lider av högt blodtryck , tillsammans med högt kolesterol , detta leder till åderförkalkning . När detta inträffar , minskar blodflödet till testiklarna och testosteronnivåer att bli lägre. När testosteronnivåerna sjunker , ställer detta en man i riskzonen för en hjärtattack . När högt blodtryck lämnas obehandlat testosteronnivåer droppar . 1.

Link

Det finns en definitiv koppling mellan högt blodtryck och minskade testosteronnivåer vilket förmodligen är anledningen hypertensiva män är mindre sexuellt aktiva än män som har normalt blodtryck .

Det är dock inte känt om testosteron i blodet påverkar blodtryck eller om den tvärtom , enligt resultat som presenterades i American Journal of Hypertension .

Identifiering

Testosteron är en manligt hormon , som möjliggör utveckling av manliga egenskaper, till exempel ett skägg , djup röst , benmassa och muskeltonus . Kvinnor har testosteron också, men inte lika mycket som män . När en man inte har tillräckligt med testosteron , hans manliga egenskaper nedgång . När en kvinna har för mycket testosteron , kan hon ta på manliga egenskaper , såsom ansiktshår och en djupare stämma .

Ålder

Som en man åldrar , hans testosteron sjunker , vilket skapar problem , inklusive högt blodtryck Konstaterar DrChris Steidle . Låga testosteronnivåer kan resultera i förlust av libido och oförmåga att behålla en erektion. När en man kämpar med sänkta testosteronnivåer , vissa kallar denna fas i hans liv som andropause . Mannen kan förlora muskelmassa och ton och bli vresig och irriterad . Hormonella förändringar sker mer gradvis i män än de gör hos kvinnor , men gör de förekommer och kan resultera i förlust av energi och fysisk smidighet , humörsvängningar , trötthet och en attitydförändring , förklarar Andropause . . com

Fördelar och risker

Det finns uppenbara fördelar för hälsan till höga testosteronnivåer , inklusive sänkt risken för en hjärtinfarkt och högt blodtryck , men det finns negativa utfall också , inklusive ökad aggression och rökning , som kan motverka de vinster , förklarar Pblifex. com .

testosteronbehandling

Några män genomgår substitutionsbehandling med testosteron , även om det finns risker . Om en man har haft cancer , är han inte en kandidat för denna typ av behandling . Men om han är frisk , det finns många fördelar med att komma från testosteron behandling inklusive en förbättring av humöret och energi , samt en minskning av trötthet , nervositet och ilska , bättre sömn och sexuell förmåga , och en nedgång i fettmassa och en förbättring av muskelmassa .

Previous:nothing Next:stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa omvårdnad
 • flerbarnsfödsel risker
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • röda korset första hjälpen information
 • Hälsa och sjukvård webbplatser
 • utöva näring & immunfunktion
 • barnmorskor intervju tips
 • biverkningar av Yazmin p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com