vad är fosfatidyl glycerol ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-09
Fosfatidyl glycerol , ofta skriven som phsophatidylglycerol , är en typ av lipider . Lipider är naturliga fettsyror som har olika biologiska roller i cellmembran . Fosfatidyl glycerol finns i cellmembranen hos de flesta bakterier och i vissa delar av växter och djur

hos bakterier

fosfatidyl glycerol finns i cellmembranen hos nästan alla bakterier i ganska stora mängder . Till exempel i e-coli , som kan orsaka matförgiftning , gör det med 20 % av membran . Dess användning är debatteras bland forskare som vissa tror att DNA inte kan replikeras effektivt utan fosfatidyl glycerol . Andra forskare anser att det är onödigt och att andra ämnen kan göra samma jobb .

I Växter

I växter är fosfatidyl glycerol finns i alla cellmembran , men finns i högst halter i cellerna som omger kloroplasten . Kloroplasterna är där fotosyntesen inträffar , som gör att växten kan växa . Så medan det finns vetenskapliga debatten under den absoluta nödvändigheten av fosfatidyl glycerol , en miniminivå av ämnet tycks behövas för en anläggning för att växa ordentligt .

Hos djur

Små mängder fosfatidyl glycerol finns i de flesta djur vävnader , men det är vanligast i det ytaktiva eller vätska, som rockar lungorna för att hindra dem från att klibba ihop och stoppa luft från att komma in Den exakta funktionen är okänd , men man tror att det kan hjälpa till att sprida den viktigaste komponenten av lung tensider. Men det är väl etablerat att koncentrationen av fosfatidyl glycerol ökar under utvecklingen av ett foster .

Funktion

För tidigt födda barn löper risk att respiratory distress syndrome på grund av brist på surfaktant deras lungor . En fosfatidyl glycerol test , eller PG test kan mäta halterna av dessa ämnen i fostervattnet och testa mognad ett foster lungor . Detta görs mellan vecka 34 och 38 i en graviditet och kan användas för att fastställa lämpliga åtgärder om barnet riskerar att födas för tidigt .

Varning

PG testet administreras via ett fostervattensprov som bär mycket låg risk. Det finns en chans att det kan framkalla arbetsmarknaden när den utförs nära framtid, som i fallet med en PG test. Detta är helt klart önskvärt om lungor barnet inte har mognat. Därför är testet bara genomföras om det finns en risk att barnet kommer att födas innan lungorna har haft en chans att mogna.

Previous:nothing Next:födelsemärken & graviditet

Relaterade artiklar


 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • define radiologer
 • flerbarnsfödslar & autism
 • tatuering borttagning under graviditeten
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • matta installation och barnets hälsoproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com