vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-14
Att ha en brännande känsla i benen kan vara ganska försvagande. Människor känner ofta en partiell domningar eller en myrkrypningar typ av känsla tillsammans med bränning. Symtomen kan börja som en stickande känsla, sväng sedan till domningar. Enligt fel diagnos, "någon typ av stickningar, brännande känsla eller domning är oftast ett symtom relaterade till en sensorisk nerv skadas, är sjuka eller skadade. "

Du behöver:.
Varmvatten
Salt.
Glass.

Orsaker

Det finns en mängd orsaker till en brännande känsla i nedre delen av benet. Några av dessa orsaker är diabetes, vitaminbrist, ischias, perifer neuropati, djup ventrombos, solbränna, kemisk brännskada, benskada och många fler.

Diabetes

Enligt fel diagnos, är diabetes "en allmän term för en mängd olika metabola sjukdomar som påverkar kroppens förmåga att bearbeta och använda socker ordentligt. " Många diabetiker lider av diabetesneuropati, som påverkar nerver i kroppen. Det påverkar normalt ben och fötter, men kan påverka armarna också. De som drabbats av diabetisk neuropati kommer att uppleva smärta , domningar och en brännande känsla.

vitaminbrist

Vitamin B12 är viktigt för väl fungerande nervsystem och hjärna . När en persons kropp är B12 bristfällig , kommer personen får symtom som diarré , aptitlöshet , yrsel och en stickande eller brännande känsla i händer, fötter och ben . Enligt Laboratorietester Online , " en brist i B12 kan också resultera i varierande grad av neuropati , nervskador som kan orsaka stickningar och domningar i patientens händer och fötter, och mentala förändringar som sträcker sig från förvirring och irritation till svår demens . "

Ischias

Ischias uppstår när det finns en otillbörlig mycket tryck på ischiasnerven. Enligt fel diagnos, är ischiasnerven" den viktigaste nerven som viker av ryggmärgen och fortsätter ner i låren ,. ben, vrister och fötter "är
Ischias kännetecknas av en huggande smärta som börjar på baksidan av skinkorna och går ner ryggen på benen. En person kan uppleva smärta i nedre ryggen, skinkan, smärta i ben och . lårsmärta symtom är en brännande eller stickande känsla ner benet, svaghet, domningar eller svårigheter att röra benet eller foten, och en konstant smärta på ena sidan av skinkan.

perifer neuropati

Perifer neuropati är ett tillstånd där de perifera nerver är skadade. Enligt fel diagnos, kan perifer neuropati följd av metabola sjukdomar, infektioner, malignitet, inflammation, vitaminbrist, diabetes, bland annat. Symtomen omfattar en brännande känsla, domningar, stickningar eller en stickande känsla som kan uppstå i ben och fötter.

Djup ventrombos

Djup ventrombos (DVT) definieras som en blodpropp som utgör djupt inne i venen i benet. Även om detta inte är alarmerande , uppstår problemet när blodpropp avbryter och reser till hjärtat och lungorna och orsaka en lungemboli . Symtom på DVT En brännande känsla , rodnad , värme , ömhet och svullnad . Orsaker till DVT inkluderar inaktivitet och orörlighet , rökning , trauma mot ven , polycytemia ( ökad mängd röda blodkroppar) och cancer .

Previous:nothing Next:allergi taggar

Relaterade artiklar


 • hur auscultate lungan ljud
 • hur man byter ett intyg chicago födelse
 • handtvätt instruktioner
 • Vilka är orsakerna till den extrema torra ögon i 60 - åriga kvinnor ?
 • hur man skriver en personlig sjukdomshistoria
 • hypernatremi och beslag
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
 • idéer till baby bevis ett hus
 • bilaterala mastektomi definition
 • grader i genetisk vägledning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com