vad har vatten & elektrolytbalansen i blodet ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-23
Elektrolyt-och vätskebalansen måste upprätthållas , i ett mycket snävt intervall av värden , annars finns risk för allvarlig ohälsa eller förlust av liv . Många av kroppens system är nödvändigt att bibehålla denna balans , de är luftvägarna , urinvägarna , gastrointestinal, nervös , endokrin och Integumentary ( hud ) system . Utan dessa system utför komplicerade uppgifter att upprätthålla elektrolyt-och vätskebalansen , kan de kemiska reaktionerna på vilken livslängd beror ändras radikalt , vilket innebär att homeostas ( alla system i balans vilket resulterar i en god fysisk hälsa ) inte kunde upprätthållas , vilket resulterar i hälsoproblem eller förlust av liv. Det är därför nödvändigt att ha en grundläggande förståelse för hur denna balans bibehålls och vilka åtgärder en person kan ta till hjälp hans kropp

Medier

procent av kroppsvikten består av vatten sjunker stadigt med åldern , och varierar från män till kvinnor . En vuxen hane är sammansatt av 60 procent vatten , jämfört med en kvinnlig på 50 procent .

En frisk dagligt vätskeintag är mellan 3,5 liter och 6,5 liter för den genomsnittlige vuxna , utan diet . Den mängd vatten tas in i kroppen är lika med kroppens vätska utgång . Rutter av vätskeförlust är svett ( avdunstning från huden) , känslolös svett ( avdunstning från andningsorganen ) , urinproduktion , och en liten förlust via mag- tarmkanalen .

Elektrolyter

Elektrolyter är i huvudsak , efter utspädning mineraler och är molekyler eller joner med en elektronisk laddning . Elektrolyter via födan och vatten och elektrolyter överskott avlägsnas från kroppen via njurarna , lever , lungor och hud . Koncentrationen av elektrolyter i kroppen måste hållas inom ett mycket litet intervall så att kroppen ska fungera korrekt , om inte en person växer eller viktminskning eller-. vid dessa tillfällen finns en liten mängd variationer

Joner och elektrolyter

Vital joner omfatta Na + ( natrium joner) , Cl-( kloridjoner ) , K + ( kaliumjoner ) , Ca2 + ( kalciumjoner ) och Mg2 + ( magnesiumjoner ) . I huvudsak elektrolyter är mineraler som löses upp i vatten och ger joner. Kroppen absorberar och löser elektrolyter från livsmedels-och vätska en förbrukar person. Ytterligare källor av joner och elektrolyter kan hittas i många sporter drinkar och snacks för att naturligt förbättra prestandan. Dessa viktiga mineraler kan också hittas i multi-vitamin tillskott, även om det finns en viss debatt i forskarsamhället och vårdpersonal om huruvida dessa tillägg har något värde, och om kroppen faktiskt absorberar någon av dessa mineraler, eller om de helt enkelt passerar genom kroppen osmält.

vätskeförlust

Det är viktigt att kroppen kan upprätthålla en enhetlig nivå på vatten i kroppen, eftersom dehydrering (inte tillräckligt med vatten) och övervätskning (för mycket vatten) kan medföra betydande hälsoproblem, samt som påverkar en persons förmåga att utföra. Vissa hälsoproblem kan till exempel kräkningar och diarré orsakar en kropp att uppleva mycket betydande vätskeförlust. Om en person upplever denna typ av hälsoproblem, är det viktigt att försöka återställa vätskenivåer.

Slutsats

Dessa komplexa alla processer är beroende av en persons kost och vätskeintag. Det är viktigt att du njuta av en balanserad kost, och se till att ditt vätskeintag ligger på mellan 3,5 liter och 6,5 liter på en daglig basis, och inte tillåta dig själv att bli uttorkad. Lyssna på din kropp-om du svettas ymnigt, eller får feber, diarré, kräkningar eller din kropp säger till dig att det är törstig-lyssna på det och öka ditt vätskeintag. På detta sätt kan en person hjälpa hennes kropp för att upprätthålla homeostas, och hålla sig frisk.

Previous:nothing Next:varm luftfuktare & mögelsporer

Relaterade artiklar


 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • massmedia och våld i hemmet
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • zap löss behandling
 • idéer till baby bevis ett hus
 • fördelar och risker av progesteron kräm
 • armhålan lukt hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com