Fakta om hand saniterare

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-04
Hand sanitizers fungera som ett viktigt vapen mot bakterier och bakterier. De rädda dagen när du är utomhus eller i offentliga och ett badrum är inte tillgänglig i närheten för att tvätta händerna. Även om dessa sanitizers är viktiga att kämpa mot bakterier, de också kan orsaka problem om den inte används på rätt sätt

Ingredienser

Hand sanitizers ren med hjälp av sina viktigaste ingrediensen: alkohol. Denna alkohol finns i två former. Etylalkohol, även känd som etanol, finns i öl, sprit, parfymer och munvatten. Den andra formen av alkohol är isopropyl, finns i tvättsprit som används för att lossa spända muskler. Alkohol koncentrationer varierar från nästan 50 procent till 95 procent. Organiska rengöringsmedel finns också. En sådan produkt är CleanWell, som använder en blandning av eteriska oljor för att döda bakterier.

Ansökan

Hand sanitizers ofta kommer i pumpar som avger ca 2,5 ml av produkten. Genom att gnugga det i händerna i ca 30 sekunder, kommer det att eliminera alkohol på huden som det avdunstar.

Effektivitet

Hand Sanitizer, enligt en University of Virginia studie var mer framgångsrika i att ta bort virus från händerna än att bara tvätta dem med tvål . Studien har även fastställt att hand sanitizers med organiska syror , t. ex. citronsyra , sänkte surhetsgraden på händer och dödade virus upp till fyra timmar längre än alkohol -baserade produkter.

Reaktioner

Enligt Centers for Disease Kontroll , hudsjukdomar orsakade av hand sanitizers är sällsynta eftersom utöver alkohol dessa produkter innehåller mjukgörande som skyddar och lugnar huden . CDC konstaterar att alkohol-baserade hand sanitizers är skonsammare mot hud som tvättas med tvål och vatten.

Förtäring och irritation

För barn eller vuxna, något belopp av intagna desinfektionsmedel är inte hälsosamt, men för barn kan det vara mycket farligt. En 30-pund åring som intar åtta pumpar av produkten, motsvarande 4 tsk. , Skulle bli sjuk. Skulle dock barnets mun blir irriterad efter den första smaken och kan hindra henne från att intag ytterligare desinfektionsmedel.

Previous:nothing Next:vikten av personlig hygien hos barn

Relaterade artiklar


 • vård och barnmorskor etisk kod
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • vad gör stavar göra i ögat?
 • Vad händer under sport physicals?
 • alace doula utbildning
 • hur man läser öga diagram
 • kolon bevattning hos barn
 • naveln och buksmärta
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com