Hårborttagningscreme under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-18
Om du väntar barn, kanske du märker en glöd till huden, en bula i magen och överflödigt hår på kroppen. Även om många förändringar under graviditeten är spännande, är den ränta till vilken hår växer på benen inte. Även om du kanske inte har ifrågasatt att använda hårborttagningsprodukter innan du blev gravid, måste du se motivet när du väntar

oönskat hår

Oönskat hår är en olägenhet --- särskilt under graviditet. Vid graviditet kan håret växa till otroliga priser och se tjockare. Enligt March of Dimes , ytterligare hårväxt under graviditeten är resultatet av en ökning av hormoner och kortison . Denna ytterligare tillväxt av hår i oönskade ställen leder till debatten om den säkraste hårborttagning metod under graviditet . Medan du har flera obestridd alternativ för att ta bort hår under graviditeten, såsom rakning och elektrolys , är juryn fortfarande ute på användningen av hårborttagningsprodukter under graviditeten. Vissa borgar för säkerhet i krämer hårborttagning , medan andra säger att de kan skada ditt växande barn .

Historia

Cream hårborttagningsmedel har funnits i decennier . Ursprungligen skapades för att ta bort hår från nötkreatur hudar , har de blivit otroligt populär för att avlägsna oönskat hår på människor . Hårborttagning krämer är snabbt, enkelt att använda och relativt billiga .

Kemikalier

hårborttagningsprodukter innehåller många starka kemikalier . Standard ingredienser i de flesta krämer hårborttagning , exempelvis pulverlack barium svavelväte och kalcium thioglycolate . Dessa kemikalier arbetet med att bryta ner keratin i håret , vilket gör att håret att bryta på mitten och separera från huden , en snabb och smärtfri process . Resultaten varierar , men de flesta Hårborttagningscreme företag , t. ex. Veet , ange resultaten varar dubbelt så länge som de rakning .

Säkerhets Betänkande

Medan krämer hårborttagning har funnits länge, avgörande studier till säkerheten för hårborttagningsprodukter hos gravida kvinnor fortfarande har ännu inte ägt rum . På grund av denna brist på avgörande bevis säkerhet , måste du överväga ytterligare säkerhetsproblem när de använder dessa krämer under graviditeten. Anledningen till detta är från risken för kemisk exponering. De kemikalier i krämer kan penetrera huden och eventuellt in i blodomloppet , bär kemikalier för att det ofödda barnet. Den rök inhaleras samtidigt som du använder dessa produkter utgör också hälsoriskerna . Det amerikanska Graviditet ASSOCIERINGSRÅDET varnar för att även om en sällsynt företeelse , kan vissa individer har en allergisk reaktion mot dessa kemikalier .

Försiktighetsåtgärder

Eftersom säkerheten för hårborttagning krämer under graviditeten finns kvar i fråga , vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Läs tillverkarens anvisningar och varningar , som kan ge dig en uppfattning om huruvida produkten är lämplig för användning under graviditet . Tala med din läkare om vad som är säkrast för barnet och för dig är fortfarande det säkraste valet . Vetskapen om att du gör det bästa för dig och ditt barn kommer att hjälpa dig njuta av en lycklig graviditet .

Previous:nothing Next:varför intramuskulära injektioner?

Relaterade artiklar


 • hur ögat ser upp och ner
 • hur man kan öka finmotorik
 • hur auscultate lungan ljud
 • masken parasiter som orsakar ledvärk
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • information om hypertoni hos nyfödda
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • bakteriologiska analyser av dricksvatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com