Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-12
Åtskilliga omständigheter kan nödvändiggöra ett faderskapstest . I vissa fall kan en mamma ha flera partners som en potentiell far . Andra behöver faderskap testning för barn-support påståenden eller andra juridiska fördelar . Dessa tester har känslomässiga fördelar också, såsom i fallet med föräldrarna återförenas med barn sätta upp för antagande år innan

fosterdiagnostik

DNA faderskapstest sker antingen under fosterstadiet eller efter födseln , enligt den amerikanska Graviditet Association . Fosterdiagnostik görs antingen genom fostervattenprov eller moderkaksprov , som kallas CVS . CVS är utvecklad för tidiga tester , mellan vecka 10 och 13 i graviditeten, medan fostervattenprov inträffar mellan vecka 14 och 20. CVS provning omfattar att infoga en tunn nål eller slang in i moderns vagina och genom hennes livmoderhalsen för att ta några prover på vävnad som kantar livmoderväggen , som kallas korionvilli . Fostervattensprov innebär också en tunn nål , men går denna nålen genom moderns buk och i hennes livmoder att utvinna ungefär fostervatten för testning .

Postnatal Test

I postnatal testning är ett urval av de potentiella faderns DNA tillsammans med barnets DNA jämförs . För denna provning typ, kan en rad olika ämnen användas för testning . Pappor kan ge blod eller sperma prov samt ett hår eller vävnadsprov . Prover från navelsträngen kan tas också. Många laboratorier föredrar en enklare metod för att testa så kallad buckala kompress eller kind pinnen . En bomullspinne tas och gned mot insidan av den potentiella fars mun , sedan skickas till ett laboratorium för undersökning .

DNA-analys

När prover av barnet och potentiella far skickas iväg för analys , använder det laboratorium som ansvarar för provet enzymer för att bryta de prover ner i fragment , enligt de stora sjöarna Genetik Paternal Testing webbplats . Fragmenten placeras sedan i gel och en elektrisk ström används. Eftersom den nuvarande rör sig genom gelen , fragment av DNA lägga in en viss position och överförs sedan till en nylon membran . Efter att ha överförts till detta membran en DNA- givare är ansluten , som sedan binds till DNA . Sonden ger svarta band på DNA . Tekniker över membranfiltret till en film och studera svart band mönster i både barnet och den potentiella fadern . Sedan halv ett barns DNA kommer från fadern , skulle hälften av barnets band mönster matchar faderns provet .

resultat

DNA -diagnostik Center konstaterar att resultaten för faderskapstest kan återställas så fort som nästa dag , beroende på hur många människor som arbetar på provet . Den genomsnittliga väntetiden för ett DNA- test utförs av en privat lab är fem dagar . Om testet görs via ett offentligt organ för barn-support skäl kan resultaten kom inte tillbaka på flera månader på grund av vidareförädling och pappersarbete . DNA faderskapstest brukar 99,9 procent korrekt , enligt de stora sjöarna Genetik Paternal Testing hemsida . Testerna kan antingen innehålla en potentiell far med 99,9 procent eller utesluta honom 100 procent .

Potentiella risker

Gravid DNA-test har en liten chans av potentiella risken för fostret . Den amerikanska Graviditet Association konstaterar att en fostervattensprov testet har en liten chans att orsaka ett missfall , läckande fostervatten , kramper eller vaginal blödning. På grund av detta , vissa kvinnor väljer att vänta för att testa förrän när barnet är fött .

Previous:nothing Next:minnesota medicinsk hem lärande samarbetsaktiviteter

Relaterade artiklar


 • icke-plast vs plastflaska
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
 • förekomst och orsaker till diarré hos barn
 • hur praktiken går grönt
 • hur du gör din egen släktträd på datorn
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • Vad händer under sport physicals?
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com