Hur berätta om det är en pojke eller en flicka

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-19
Föräldrar som väntar barn ofta vill veta om de kommer att ha en pojke eller en flicka . Detta bör dock kunskapen inte eftersträvas lättsinnigt eller används för att eliminera en oönskad kön , men vara en del av en kvinnas omfattande obstetrisk hälsa . Alla kön bör fastställandet göras under vård av kvalificerad hälso-och sjukvård utövare , såsom obstetrisk läkare och teknologer ultraljud . Föräldrar bör inte förlita sig på vidskeplig folklore som kan leda till felaktiga och missvisande uppfattningar om sitt barns kön .

Du behöver:
Ultraljud
. Fostervattensprov.


1.
Undvik store-front ultraljud butiker. Dessa butiker är normalt inte kopplad till en kvalificerad hälso-och sjukvård utövare som kommer att kunna tolka resultat om det finns medicinska avvikelser. Ultraljud är en klinisk diagnos verktyg, inte en leksak, och bör användas inom ett medicinskt sammanhang. Det finns också vissa belägg för att ultraljud som används i en icke-klinisk miljö är inte säkert för fostret. Enligt Pasko Rakic, M. D. , av Yale School of Medicine i New Haven, Connecticut, kan ultraljud ändra neuron integritet i hjärnan om det används för ofta. Dock är dess användning för att diagnostisera foster problem ofta nödvändig och det är säkert i en klinisk miljö.

2.
Prata med din hälsa vård läkare om lämpligheten med att ha ett ultraljud. Det finns giltiga skäl för att få ultraljud, såsom att bestämma fostrets ålder, fostrets hälsa och huruvida eller inte fostret växer en åldersanpassad takt. Kvinnor som är över 35 och gravida uppmuntras att ha ultraljud för att fastställa fostrets hälsa . Ett ultraljud görs antingen transabdominally , med sonden på buken , eller transvaginally , med sonden i slidan . Translabial prober används vid öppningen till slidan .
3 .
Boka tid med ultraljud teknikern via din barnmorska eller förlossningsläkare. Drick 1 1 /2 liter vatten tidigt på morgonen om du är yngre än 18 veckor gravid , eller två glas om du är mer än 18 veckor gravid , så att sonden kan hitta din livmoder . Inte evakuera blåsan till slutet av ultraljud . Teknikern kommer att placera gel på magen , om hon använder en sond buken , och kommer att pågå sonden längs magen . En vaginal eller labial sonden kommer att placeras i slidan . Om teknikern inte ser några större svårigheter med fostret , kommer hon att fråga dig om vill veta kön . Eventuella problem med fostret kommer att hänvisas till en läkare .
4 .
Använd fostervattenprov som ett alternativ för att hitta ett barns kön . Detta förfarande, som inte bör göras enbart på grund av kön beslutsamhet , rekommenderas att hitta genetiska problem med ett foster . En nål placeras genom bukväggen och genom fostersäcken att samla fosterceller för genetisk undersökning . Gör detta förfarande under ledning av kvalificerad sjukvårdspersonal .
5 .
boka tid för att träffa din vårdgivare att diskutera ultraljud eller fostervattenprov resultat . Kom ihåg att de främsta anledningarna till dessa prov är för modern och fostret hälsa , inte för kön identifiering .

tips och varningar


 • med kön identifiering av abort har lett till en skev förhållandet flickor och pojkar i många länder . I Kina till exempel, där kön abort är vanliga, kommer det att finnas 40 miljoner fler män än kvinnor år 2020 . Denna obalans mellan könen kan leda till destabiliserande samhällssjukdomar såsom våldtäkt, prostitution och legosoldat äktenskap .


 • Previous:nothing Next:bred bas sockerrör tips

  Relaterade artiklar


 • amning & Zyrtec
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • utöva näring & immunfunktion
 • tatuering borttagning under graviditeten
 • hur man passar en arm lyftsele
 • vad är clenzology ?
 • makens övergrepp av män
 • hur man rengör kran luftfuktare
 • lumbal stenos & höftproblem
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com