Vad är personlig hygien för barn ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-20
När de är bebisar , barn lita på föräldrarna att hålla dem rena . När de blir äldre , de behöver lära sig att ta hand om sin egen personliga hygien . Genom att lära barn om personlig hygien och varför det är viktigt för deras hälsa , utseende och välbefinnande , du lär dem en färdighet de kommer att använda för resten av livet

Du behöver : .
Wrench

Varför Personlig Hygien Berör

Ren barn är friska barn . Dålig personlig hygien leder till spridning av bakterier och sjukdomar , särskilt för barn som går i skolan eller dagis . Se till att dina barn vet om hur förbli drogfria hjälper till att hålla dem friska . Öva god personlig hygien är också en viktig social kompetens för barn . Medan vi ofta säger till våra barn att inte bedöma andra baserat på utseende , kvarstår det faktum att vår personliga hygien dramatiskt påverkar hur vi uppfattas av andra .

handtvätt

Handtvätt en av de viktigaste aspekterna av personuppgifter hygien när det gäller att förhindra spridning av bakterier . Barn bör alltid använda tvål och tillbringa ungefär 20 sekunder löddrande upp . Även barn behöver tvätta händerna ofta under dagen-innan du äter, efter att ha spelat utanför, efter beröring djur och innan sängen. En annan viktig del av att hålla händerna rena är att ta hand om naglarna. Lär ditt barn hur man rengör och trimma deras naglar. På språng, lär era barn hur man använder hand sanitizer, särskilt efter att röra saker som kundvagnar eller använda offentliga toaletter.

Tandhygienistprogrammet

Barn bör borsta tänderna två till tre gånger om dagen. Tandtråd är också viktigt, och bör göras minst en gång om dagen. Lär ditt barn hur de ska borsta och tandtråd tänderna och förklara för dem hur detta förebygger karies och håligheter. Se också till att ditt barn ser en tandläkare regelbundet för rutinkontroller.

Bad

Hur ofta barnen bada beror på deras ålder och hur smutsig de får. Yngre barn kan endast behöva bada varannan dag, medan äldre barn och barn som börjar puberteten måste bada dagligen. Lär yngre barnen hur man tvättar sig helt och det rätta sättet att använda olika badprodukter. För yngre barn som inte alltid värma upp till bad tid, lägga leksaker till badkaret kan hjälpa till. Du kan uppmuntra äldre barnen att bada eller duscha oftare genom att installera en dusch radio i badrummet.

Rena Kläder

bära rena, fräscha kläder varje dag är en viktig del av god hygien. Kontrollera barnen har en tvättkorg i sitt rum att placera sina smutsiga kläder. Barn bör se till att ändra sina strumpor och underkläder varje dag och att välja en ren outfit varje morgon.

Previous:nothing Next:effekterna av bomull inuti kroppen

Relaterade artiklar


 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • vad är en naturlig konsument ?
 • Vilka är riskerna med GMO?
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • polycytemia höftproblem
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • tibia skelettsmärta
 • pool risker för barn
 • inomhus garvning fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com