Vicks kall vs varm luftfuktare

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-16
Vicks kalla och varma luftfuktare används ofta för att behandla förkylning och allergi symptom. Mayo Clinic varnar för att även luftfuktare lugna vanligaste komplikationerna från torr luft, bör en person använda dem med försiktighet, eftersom de kan göra en person sjuk om den inte underhålls. Kalla och varma Vicks luftfuktare är både ett säkert och effektivt sätt att lägga till luftfuktighet till ett rum

Typer-Cold Mist

V400 Vicks u00AE kall dimma luftfuktare och V3500N Vicks u00AE kall dimma luftfuktare både använda osynlig dimma lägga fukt i luften . De skickar in vatten i en snabb fläkt som gör att vattnet försvinna i luften utan några synliga resultat. Den V5100NS Vicks u00AE Ultrasonic luftfuktare och V4500 Vicks u00AE FilterFree luftfuktare både använda cool synlig dimma . Dessa är tystare än de osynliga cool dimma modeller

Typer-. varm dimma

790 Vicks u00AE GermFree luftfuktare och V745A Vicks u00AE varm dimma luftfuktare använda värmeelement att koka vattnet, konverteras till ånga . De är kända för att skapa bakteriefri ånga på grund av den kokningen . Vicks varm dimma luftfuktare är tystare än kall dimma eftersom de inte använder en fläkt.

Effekter

Båda typerna av Vicks luftfuktare effektivt höja luftfuktigheten i ett rum. Vicks kall dimma luftfuktare kan göra att ett rum känns svalare på grund av högre luftfuktighet skapats av kall dimma. Varm dimma luftfuktare kan göra ett rum mycket varmare, speciellt om dörrar och fönster vara stängda.

Rengöring

Vicks cool luftfuktare rengörs genom att tömma avrinningsområde, byte av filter varje säsong eller när det är mörkt, synliga fläckar är närvarande, och torka på insidan av luftfuktare med en fuktig trasa. Vicks varm luftfuktare rengörs genom att tömma vattenbehållaren och låta den lufttorka, torka på insidan av maskinen, och ta bort alla mineraler uppbyggd runt värmeelementet.

Överväganden

Vicks kall dimma luftfuktare är billigare och kostar mindre att köra, medan Vicks varm luftfuktare är dyrare och dyrare att köra på grund av värmeelement. Vicks varm dimma luftfuktare ha en större chans att orsaka mögel i ett rum. Varm dimma, när den används i överskott, skapar en perfekt miljö för mögel (varmt och fuktigt). Kall dimma luftfuktare rekommenderas för användning runt barn och husdjur eftersom varm luftfuktare kan orsaka brännskador om de vidrörs .

Previous:nothing Next:pediatriska thoraxkirurgi

Relaterade artiklar


 • utöva näring & immunfunktion
 • orsaker till diarré och kräkningar hos barn i lekåldern
 • fosterdiagnostik av bicuspid aortaklaffen
 • Hur man blir vältränad
 • hals diskproblem
 • ljud hörapparater
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • Vatten & elektrolyt metabolism
 • hur man diagnostisera PCOS
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com