Vilka är orsakerna till den låga testostrone hos män ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-01
Testosteron är det viktigaste könshormonet i den manliga kroppen . Den ansvarar för kropp och ansiktshår , styrka , muskeltillväxt och en djup röst . Testosteron påverkar spermieproduktionen samt sexlust och funktion . Vissa mäns kroppar gör inte tillräckligt med testosteron . De kan känna obehag och ångest . Enligt FDA , ungefär 4 till 5 miljoner amerikanska män lider av lågt testosteron , endast 5 procent av dessa män behandlas .

Hypogonadism

Testosteronbrist är ett tillstånd där den manliga kroppen inte producerar tillräckligt med testosteron . Vissa män föds med manlig hypogonadism eller det kan utvecklas senare i livet antingen från infektion eller skada . Vissa typer av manlig hypogonadism kan behandlas med testosteron substitutionsterapi . Symtom kan omfatta. underutvecklade manliga könsorganen eller ens kvinnliga könsorganen , minskad muskelmassa , försämrad tillväxt av hår , penis och testiklar , infertilitet , penis dysfunktion och andra

Skada

Om pungen är skadade och testiklar är skadade , De får inte kunna producera tillräckligt med testosteron . Om bara en testikel är skadad , kan andra testiklarna vara normalt .

Andropause

Andropause är att män klimakteriet är för kvinnor. Den gradvisa minskningen av testosteron nivåerna är en följd av normalt åldrande. Nivåer kommer att variera under livet för kvinnor och vissa hormoner som testosteron gradvis avta .

Påssjuka orkit

inflammation i testiklarna kan orsakas av parotitvirus . Om sjukdomen inträffar under en pojkes pubertet eller i vuxen ålder , kan låga produktionen av testosteron resultat . Immunisering minskar signifikant incidensen av denna sjukdom .

Klinefelters syndrom

Klinefelters syndrom förekommer hos män som har en extra X- kromosom i de flesta av sina celler . Detta kan påverka den fysiska , språk och talutveckling . Män drabbas normalt av barnlöshet , eftersom de inte gör så mycket testosteron som andra män . Även känd som XXY syndrom .

Cancer Therapy

Cancerpatienter drabbas av låga testosteronnivåer. Behandling inklusive cellgifter och strålning kan skada interstitiella celler i testiklarna . Minskningen av testosteron är normalt tillfälliga som cellerna återhämta sig . Men ibland är skadan permanent .

andra medfödda hormonstörningar

LHRH ( luteiniserande hormon-frisättande hormon ) och GnRH ( Gonadotropine hormon ) brist kan orsaka en minskning av produktionen av testosteron.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa att bli gravid

Relaterade artiklar


 • tecken på rotovirus
 • toxikologi av isopropanol
 • lång & tung menstruationscykler
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • hur praktiken går grönt
 • loratadin kontraindikationer
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • hur man passar en arm lyftsele
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com