Vilka funktioner i 4D ultraljud ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-23
Ultraljud maskiner använder högfrekvent ljud vågor , liknande radarsystem , att se in i en persons kropp . 3D- ultraljud maskiner ger fortfarande bilder av inre organ eller ett foster i livmodern . Däremot 4D ultraljud maskiner visar bilder av insidan av en patients kropp, men dessa bilder uppdatera kontinuerligt så att de rör sig som en video .

Real Time Kollar

Läkare visa förflyttningar inom en människas kropp i realtid . En läkare kan se rörelser av ett organ för att diagnostisera en patients tillstånd med större precision, i stället för att gissa från 3D ultraljudsbilder om förflyttningar inom en persons kropp . Läkare kan också använda 4D ultraljud för att konstatera medicinska förfaranden som inte innebär att öppna upp en patients kropp . Räckvidd kameror ger endast en bild av ett förfarande , medan 4D ultraljud låta en läkare för att se varje vinkel av ett förfarande i realtid .

Motion analys

4D ultraljud teknik , till skillnad från 3D- ultraljud , tillåter läkare att analysera hur ett foster rör sig inne i livmodern i realtid . Onormala fosterrörelser kan kö läkare i möjligheten att fosterutveckling problem , vilket gör att läkaren vidtar alla nödvändiga åtgärder för att förbereda förlossningen .

Uterin Punkteringar

Eftersom 4D ultraljud visa rörelse i en människas kropp i realtid, vissa läkare använder 4D ultraljud för att föra in enheter såsom spiraler preventivmedel eller spiral. En läkaren in en kopparspiral i patientens livmoder att förhindra framtida graviditeter, i egenskap av en form av preventivmedel. I vissa fall kan läkaren inte in spiralen korrekt punktera livmoderväggen. Den felaktigt installerade Spiralen kan sedan resa utanför patientens livmodern och orsaka problem i andra organ. Patienten kommer att genomgå operation för att avlägsna spiral. 4D ultraljud kan den läkare som sätter i spiralen för att se om spiralen punkterar livmoderväggen, där punktering är och svårighetsgraden av punktering.

Previous:nothing Next:hCG-hormon och stress

Relaterade artiklar


 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter
 • hypothyroid mul smärta
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
 • metylparaben & graviditet
 • lös hud från en graviditet
 • testosteron kontra blodtryck
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • barnmorskor intervju tips
 • Vatten & elektrolyt metabolism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com