akne neonatorum behandling

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-11
För nya föräldrar , några symptom som visas på deras baby som avviker från normen kan vara skrämmande . Neonatorum akne , eller baby akne , kan ha en mycket dramatisk utseende , när röda bulor och märken på en nyfödda ansikte . Även om det kan se oroväckande är neonatorum akne inte farligt . Behandlingen är ofta tid och tålamod

Utseende

neonatorum acne , även känd som " baby akne " är en röd, fläckiga skick på en ung barnets haka , kinder eller panna . Det verkar i allmänhet tre till fyra veckor efter födseln och försvinner inom fyra till sex månader.

Orsaker

Baby akne visas som en följd av normala hormonella förändringar som sker efter födseln . Mödra- hormoner som finns kvar i barnets systemet fortsätter att cirkulera för ett par veckor efter födseln . Ibland kan dessa förändringar stimulerar olja körtlar i barnets hud och ge akne . När ett barn är petigt eller upprörd , kan inte ökningen av blodflödet till ansiktet göra akne ser särskilt uttalad .

Behandlingar

De flesta barnläkare rekommenderar föräldrar att helt enkelt lämna akne ensam . Ett barns hud är alltför bräcklig för tuffa reningsteknik eller slipande medel. Ibland en mild aktuell akne medicin ordineras .

Alternativa behandlingar

Mild rengöring samt alla recept från en barnläkare är standard rätta för baby akne . Bebisar ska hållas mot överhettning, som kan öka svårighetsgraden av sjukdomen. Om tillståndet kvarstår efter sex månader , eller om pormaskar eller mer svår akne visas , bör en läkare tillfrågas om en remiss till en pediatrisk dermatolog eller någon som arbetar med spädbarn .

typisk kurs

När röda fläckar första är märkt på ett barn , bör en barnläkare konsulteras för att utesluta möjligheten att barnet är att ha en allergisk reaktion. Om det beslutas att barnet lider av en normal släng av acne , är det viktigt att inte overcleanse barnets hud . Neonatorum akne nästan alltid försvinner av sig själv inom några månader sitt första framträdande .

Previous:nothing Next:Alpha Hydroxy & graviditet

Relaterade artiklar


 • hypothyroid mul smärta
 • vad man ska göra för sår triage ?
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • massmedia och våld i hemmet
 • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
 • zap löss behandling
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • vad är dubbelspel teorin?
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com