amning och hyperglykemi

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-25
Hyperglykemi, eller högt blodsocker, presenterar hälsorisker för gravida och ammande mödrar och det kan påverka sina barn. Högt blodsocker visar metabola syndromet, graviditetsdiabetes och typ 2 diabetes. Vårdgivare rekommenderar amning när det är möjligt för både barn och mödrar, eftersom det ger många hälsofördelar för både inklusive bidra till att hantera högt blodsocker i mödrar och bidra till att förhindra uppkomsten av diabetes hos barn senare i livet. Typ 1-diabetes utgör också en risk för upplyftande den nyföddes blodsockernivån.

Hyperglykemi

Typ 2-diabetes , graviditetsdiabetes och metabola syndromet är alla orsakade av insulinresistens. Generellt producerar kroppen tillräckligt med insulin , men det är ineffektivt för att kontrollera blodsockernivåerna. Dessa typer av problem blodsocker förvaltas av kost , livsstilsförändringar , oral medicinering och ibland insulin . De är oftast utvecklas i vuxen ålder , och kan utvecklas som en följd av graviditeten, men även av andra omständigheter och kan bara förvärras av graviditet . Typ 2- diabetes blir allt som diagnostiseras hos barn . Typ 1 -diabetes är en följd av insulin inte produceras kräver insulininjektioner .

Blood Glucose och nyfödda

högt blodsocker kan utlösa en högre insulinsvar hos spädbarn i livmodern som kan orsaka en lägre blodsockernivå när barnet är född . Ibland ingen behandling behöver, som barnet justerar , men ibland behöver ges glukos genom en IV . Mödrar med befintliga typ 1-diabetes eller som utvecklar graviditetsdiabetes måste övervakas under graviditeten och barnen följs upp under ett par veckor efter förlossningen.

Fördelar för barnet

Amning i minst en vecka har visat sig ge åtminstone någon nytta för barn blodsockernivåerna trots amning längre är att föredra , och det föreslås att minst nio månader är idealiskt . Typ 1- diabetes , typ 2 diabetes och graviditetsdiabetes ökar chansen att akuta leveranser kan behöva göras , vilket kan störa den framgångsrika etableringen av amning . Både formel och kor mjölk har visat sig öka chanserna för att ett barn kommer att utveckla typ 2 -diabetes när de växer upp .

nyttan för modern

Amning är till stor hjälp för nyblivna mammor , eftersom det hjälper att sänka sina blodsockernivåer. Amning kräver en betydande utgift kalorier och kan bidra till en ny mamma ner i vikt . Detta kan minska risken för metabolt syndrom som i sin tur minskar risken att utveckla typ 2 -diabetes senare .

Andra faktorer

fördelarna med amning kan bekämpas på andra hälsorisker . Övervikt, rökning och brist på motion kan alla bidra till blodsockerkontroll problem . Ålder är en annan indikator , eftersom många mammor som utvecklar graviditetsdiabetes är äldre när de blir gravida .

Previous:nothing Next:hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa

Relaterade artiklar


 • Vad är en människa muskelcell?
 • vad är tussin ?
 • orsaken till hyperpigmentering i ett barn
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • biverkningar av Yazmin p-piller
 • Vilka funktioner i 4D ultraljud ?
 • vikten av personlig hygien hos barn
 • hur man läser öga diagram
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • zap löss behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com