behandling för missbruk mellan makar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-17
Ett våldsamt förhållande är en hemsk situation att vara i. Det kan vara svårt att hantera och du kanske inte vet var jag ska börja . Vissa makarna inte ens inser att de är i ett våldsamt förhållande om det inte är direkt fysiskt missbruk och kan behöva hjälp att erkänna hur allvarlig situationen . Det finns behandlingar för makar övergrepp och det är lämpligt att söka upp dem om du är i ett våldsamt förhållande

misshandel

Den mest uppenbara formen av makens övergrepp är misshandel . Fysisk misshandel är att använda våld mot en make på ett sätt som skadar eller äventyrar den personen . Sexuella övergrepp är också fysisk misshandel . Den som lämnar sin make att oönskade , osäkra eller förnedrande kön missbrukar dem . Även om missbruk endast inträffar sällan eller flera gånger är det fortfarande missbruk . Fysisk misshandel är ett brott och brottsbekämpning kan hjälpa , om den är inne i familjen eller utanför familjen .

psykisk misshandel

Känslomässig misshandel är en mindre igenkännbar form av makens övergrepp . Känslomässiga övergrepp är där en deltagare i ett förhållande förringar och chips bort på andras självförtroende och självkänsla . Det omfattar verbala övergrepp såsom skrek , namn ringer , skylla och skam . Den känslomässiga förövaren kan också isolera sin make från familj och vänner och hota fysiska övergrepp för att få vad de vill . Känslomässiga övergrepp omfattar även ekonomiska övergrepp som missbruk genom att kontrollera andras ekonomi så att de blir beroende .

Skyddsrum

Kvinnojourerna är ett alternativ för att behandla makens missbruk . Det löser problemet med den misshandlade maken har ingenstans att fly missbruk eller köra till efter en episod av missbruk eller för att undvika en episod av missbruk . Skyddsrum är en plats där kvinnor kan gå och inte behöver oroa sig för ekonomiska svårigheter eller misshandlande män . Platser som fungerar som härbärgen för kvinnor är KFUK , Frälsningsarmén och evangelium räddningsuppdrag . Många kyrkor och lokala kvinnojourer särskilt konstruerad för kvinnojourer för kvinnor finns också .

Leaving

Om du lämnar förhållandet kan behandla problemet med makens missbruk effektivt . Medan det kan vara svårt att lämna en lång eller seriöst förhållande med någon man älskar eller är ekonomiskt inblandad i det det är ett bra sätt att lösa problemet. Lämnar kan helt enkelt innebära att bo i en vän, släkting , eller ge sig ut på egen hand eller extremt seriösa förhållanden det kan betyda skilsmässa . När du lämnar ett våldsamt förhållande ihåg att försöka förhindra att missbrukaren från att hitta din nya plats för att undvika framtida missbruk och tvister .

Therapy

Terapi kan vara en gemensam behandling för att försöka rädda ett våldsamt förhållande eller en insats för missbrukat make att försöka behålla och återfå sitt självförtroende och självkänsla . Terapi kan ta itu med svåra frågor som en missbrukas maken inte kunde undkomma på egen hand. Många misshandlade makar tror att missbruket var deras fel och kan inte placera felet någon annanstans, fruktar för sina liv och livet för sina barn och även tror att förövaren är allvetande eller allestädes närvarande . Dessa frågor som måste lösas för att rätta till psykisk hälsa och en terapeut , psykolog eller psykiater kan hjälpa till i försöket .

Previous:nothing Next:vad är galactocele av bröstet ?

Relaterade artiklar


 • idéer till baby bevis ett hus
 • handtvätt instruktioner
 • kvinnors hälsa stipendier
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • högt buller och ringningar i öronen
 • utöva näring & immunfunktion
 • hjärt- eko ultraljud
 • gallring hår & män
 • information om de mänskliga tillväxt sprutar
 • grader i genetisk vägledning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com