brutto fakta om Trichuris piskmask

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-13
Cirka 800 miljoner människor världen över är smittade med nematoden Trichuris trichiura, även känd som den mänskliga Piskmask. Detta intestinal Dweller är formad som en piska, med en bredare bakre änden som liknar ett handtag. Äggen trivs i värme och fukt, så Piskmask är särskilt vanligt i fuktiga Asien och, i mindre utsträckning, i Afrika. Omkring 2,2 miljoner människor är smittade i USA: s landsbygd South

Orsak

Barn löper störst risk att smittas av piskmask, eftersom de är mer benägna att oavsiktligt svälja avföring än vuxna. Om barnen prov en infekterad mudpie, eller enkelt uttryckt fingrarna i munnen efter att ha spelat i smutsen, kan ägg snart kläckning inuti dem. Infektioner också kan spåras till grönsaker, speciellt om de var befruktade av "natt jord" -. Dvs mänsklig avföring

Miljö

När förtäring, äggen att bosätta sig i tunntarmen, där de släpper larverna . Som larver mogna, vandrar de till kolon. Vuxna lever i colon ascendens och blindtarmen, en påse i tjocktarmen. Fullvuxen honor åtgärd 2 u00BD inches. Hanarna är mindre.

Ägg

Vuxen piskmask tråd deras gränssnitt i slemhinnan i tjocktarmen. Sextio till 70 dagar in sin vistelse, börjar honorna lägga ägg på en fenomenal takt. Varje hona mask skjul 3. 000 till 20. 000 ägg dagligen. Barnet larver resa genom blodomloppet, logi småningom i tvärstrimmig muskelceller. Dessa intracellulära parasiter förbli livskraftig under några år. Om detta strimmig vävnad äts av en annan köttätare, fortsätter livscykel.

Reproduktion

medan fronten av Piskmask tätt hålor i slemhinnan, deras tjockare bakre anuses umgås. Den kvinnliga Piskmask bakre är rund, medan hanen har en spiral bakom. De stannar bifogas slemhinnan samtidigt parning med närliggande maskar.

Symtom

Om Piskmask angrepp är synnerligen betungande, kan den mänskliga värden lider av blodiga diarréer och /eller rektal framfall. Det viktigaste tecknet på en ändtarmsframfall en rödaktig massa sticker ut ur anus. Detta är den rektala slemhinnan, och det måste manuellt återinförs i ändtarmen. Det är bäst att lämna detta förfarande för att en vårdgivare, men i vissa fall kan behandlas hemma.

terapeutiska användningsområden

Så brutto som piskmask ljud , kan de hjälpa människor med flera immunologiska sjukdomar . Dessa förhållanden har bara dykt upp i människor sedan början av 20- talet , som hygien har förbättrats. En teori är att dessa problem orsakas av en brist på parasiter . Pig Piskmask ägg har effektivt behandlas Crohns sjukdom och Ulcerös kolit . Obekräftade uppgifter antyder att piskmask också kan hjälpa dem som lider av inflammatorisk tarmsjukdom och multipel skleros .

Previous:nothing Next:entropion i spädbarn

Relaterade artiklar


 • lös hud från en graviditet
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • kolon bevattning hos barn
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • hur man bär en grimma hjärtmonitor
 • konst och vetenskap som barnmorska
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • Hur får man en bebis som används för att nappen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com