entropion i spädbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-13
" Vände i ögonlocket " är en annan term för entropion , ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av ett ögonlock som fälls in mot ögat . Ett öga med entropion blir irriterad när locket huden och ögonfransarna skaver mot hornhinnan , eller ögats yta . De flesta personer som diagnostiserats med entropion är äldre , även om det är möjligt, men sällsynt , för ett barn kan påverkas av tillståndet

Symtom

Symtom på entropion är samma hos spädbarn eftersom de är hos vuxna och inkluderar ögonirritation , som kan orsaka konstant gnid, alltför rinnande ögon , aldrig sinande rodnad i de vita i ögat , och överkänslighet mot vind och ljus . Mer allvarliga symtom består av en slem ansvarsfrihet som skorpor längs locket och förvrängd eller minskat vision . Vuxna rapport känsla av att det finns alltid något i ögat som inte kan tas bort .

hos spädbarn

Entropion vanligast påverkar det undre ögonlocket , och inte nödvändigtvis påverka båda ögonen . Kvinnor utvecklar villkoret mer än män , och majoriteten av människor som har sjukdomen är äldre . Som sagt , alla i alla åldrar kan drabbas av entropion . I ytterst sällsynta fall " entropion är närvarande vid födseln . . . Oftare , vände en baby med-i ögonfransar vid födseln har ett extra hudveck på ögonlocket , som kallas epiblepharon ", enligt Mayo Clinic .

Orsaker

De flesta orsakerna till entropion drabbar äldre och inkluderar muskel svaghet i samband med åldrande , ärrbildning , före operation och en ogynnsam reaktion på droger --- speciellt läkemedel som används för behandling av glaukom . Entropion kan också orsakas av infektioner , till exempel herpes i ögat , och trakom , som är sällsynt i USA Staterna men fortfarande förekommer i delar av Asien och Afrika . Spädbarn kan utveckla entropion på grund av infektion eller ens muskelsvaghet , men det är mer sannolikt att vara ett resultat av medfödda epiblepharon eller medfödda entropion . Antingen en av dessa medfödda förutsättningar kan leda till felaktig utveckling av det undre ögonlocket är upprullningsdon .

Komplikationer

komplikationer på grund av entropion börja med konstant hornhinnan irritation , vilket kan leda till skador på hornhinnan. Dessutom har huden runt ögonlocken och ögonfransarna ständigt skaver mot ögats yta kan bryta ner , vilket leder öga sår som kan orsaka blindhet .

Behandling

" Entropion sett hos spädbarn försvinner oftast spontant inom några månader , men ibland måste behandlas ", enligt Minnesota Oftalmisk Plastikkirurgi Specialists ( MOPSS ) . Smörjande ögondroppar kan skydda barnets hornhinnan under tiden . Ytterligare behandling beror på om ögats yta är skadad av locket huden eller fransar . Om läkare bestämma att hornhinnan är skadelidande , är rutinmässig behandling kirurgi i vänt- i locket .

Previous:nothing Next:neonatal omvårdnad diagnos

Relaterade artiklar


 • hur du avgör om ditt barn är sjukt
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
 • define astigmatism
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • hur du tar bort öronvax enkelt
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com