förebyggande hälsoinformation för barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-28
Förebyggande hälsovård är viktigt för alla, särskilt barn . Det är inriktat på att ge rutin regelbunden medicinsk vård att bibehålla en god hälsa och förebygga ohälsa och sjukdom. Förebyggande hälsa innefattar att hålla koll på barnens tillväxt och utveckling över tid och se till att barnen får rekommenderade vaccinationer inom rimliga tidsramar

Vikten av förebyggande hälsovård

Förebyggande hälsovård är nödvändigt för den allmänna hälsan och välbefinnandet för barn . Den strävar efter att förebygga sjukdom och andra medicinska åkommor från att utveckla eller utvecklas . Från födseln till 21 års ålder bör barnen träffa en läkare regelbundet för såväl barn hälsokontroller . Det är särskilt viktigt för spädbarn och småbarn att träffa en läkare regelbundet eftersom de ofta inte kan låta föräldrar och vårdnadshavare vet när något är fel .

Väl Child Kontroller

förebyggande hälsovård besök för barn är vanligtvis väl barn hälsokontroller . Dessa kontroller gör det möjligt för läkaren att kontrollera den allmänna hälsan hos barnet , följa tillväxt och utveckling , genomföra en fysisk undersökning och ger den nödvändiga vaccinationer . Barnets läkare samråder ofta med föräldrar eller vårdgivare att diskutera viktiga hälso -och säkerhetsinformation. Det ger också föräldrarna möjlighet att ställa frågor och farhågor adress som rör deras barns hälsa .

aspekter av Well Child Kontroller

Den läkare utför många olika uppgifter att kontrollera de mätningar och bedöma de fysiska , utvecklings-och sociala aspekter av barnet . Barnets längd och vikt kontrolleras och huvudomfång mäts på barn yngre än 18 månader . Blodtrycket kontrollen börjar vanligtvis vid 3 års ålder. Läkaren utför en grundlig läkarundersökning där han utvärderar barnets huvud, hals, lungor, hjärta, mage och reproduktionsorgan. Ibland läkare ta blodprov, urinprov och bäcken undersökningar för att kontrollera förhållandena. Motorik kontrolleras också och läkare vanligtvis begära barn att utföra en uppgift med anknytning till deras ålder. Grovmotorik tester kan innebära hoppning och finmotorik uppgifter kan innebära att plocka upp ett litet föremål. Barnets hörsel, vision och övergripande utveckling och beteende är också kontrolleras väl barn hälsokontroller.

Rekommenderas Väl Child check-up Schema

American Academy of Pediatrics ger en rekommendation om hur ofta de väl barn incheckningen ups. För spädbarn, bör kontroller ske på nyfödda, 3 till 5 dagar, 1 månad, 2 månader, 4 månader, 6 månader, 9 månader och 12 månader. För små barn, är väl barn kontroller rekommenderas vid 15 månader, 18 månader, 24 månader, 3 år och 4 år. För barn i skolåldern kontroller bör vara 5 år, 6 år, 8 år och 10 år. När barnen är över 10 års ålder är det bäst att få en årlig check-ökning från 11 till 21 år gamla.

Förebyggande Oral hälsa

Förebyggande munhälsovård är nödvändigt eftersom det hjälper barnen att upprätthålla friska tänder och tandkött. Barn bör se en tandläkare var sjätte månad för att ta emot en check-up och förebygga orala hälsoproblem. Den rutinundersökning innebär en grundlig rengöring och fysisk undersökning. Tandläkare ger också information till barn och vårdgivare avseende goda munhälsa vanor.

Previous:nothing Next:vikten av sjukförsäkring för barn

Relaterade artiklar


 • tibia skelettsmärta
 • barn sorg stödgrupper
 • Texas sjukförsäkring för barn
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • hälsosam vana verksamhet för mellanstadiet
 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • raspiga andas in spädbarn
 • effekterna av bomull inuti kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com