förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-22
Komma åt dina medicinsk information och patientjournaler, som nästan allt annat , har blivit enklare och bekvämare med hjälp av datorer och Internet . Det är nu möjligt för dig att lagra patientjournaler för dig själv och familjemedlemmar online med en PHR ( Personal Health Record ) program . Flera sådana webbsidor är gratis , och de flesta av dem erbjuder kryptering av uppgifter för att säkerställa säkerheten

in information

Den enklaste slutförvar för . personlig medicinsk information är ett lösbladssystem anteckningsbok med dina uppgifter skrivas in för hand . MyPHR. com föreslår hur du organiserar din information . Men Internet-baserade leverantörer lagra information på nätet i ett skyddat dokument som är tillgängligt för dig , liksom din vårdgivare över hela världen.

Med hjälp av sådana online arkiv som Mayo Clinic Health Manager , som använder Microsoft HealthVault eller Google Health , kan du lägga in information för dig själv eller varje medlem i din familj genom att fylla i ett frågeformulär . Du behöver ett användarnamn och lösenord . Gång började , är det lätt att uppdatera informationen i din profil.

Du kan skapa en profil och hålla koll på medicinska tillstånd , läkemedel du tar och deras doser och , sjukdomar , operationer och sjukhusvistelser , rutiner du har haft , vaccinationer som behövs och fick , allergier , laboratorietester och resultat , läkemedelsinteraktioner och annan information.

Du kan också schemalägga påminnelser om kommande möten för dig själv och din familj .

importera poster

Vissa webbplatser , såsom Google. com /hälsa , kan du importera journaler från visst sjukhus , apotek och laboratorier genom att länka konton och överföra informationen till ditt konto . Den MediConnect sajt tar ut avgifter för vissa tjänster och kräver att användarna fylla i en online medicinska formuläret innan den kan kontakta läkare , sjukhus och apotek för kopior av dina poster . Efter det uppladdningar det dessa journaler till ditt konto .

utvecklings

Även om dessa platser inte att ersätta personlig samråd med din läkare kan du få användbar information och rekommendationer om din sjukdom som är användbara och som också bättre förbereda dig för din läkare besök .

Verktyg

Mayo webbplatsen , till exempel, innehåller verktyg för att spåra blodtryck , kolesterol och andra villkor . Den Google Health webbplats söker efter möjliga läkemedelsinteraktioner och allergier . På vissa webbplatser som du kan schemalägga påminnelser och förnya recept på nätet . Googles webbplats finns också information för att hitta läkare i ditt område.

läkarbesök

Spara tid genom att förbereda i förväg för dina besök till din läkare genom att fylla i ett personligt online diagram som innehåller dina problem och frågor du vill ställa läkaren , de mediciner du tar , och din familjehistoria , sedan skriva ut diagrammet och ta den med dig . Läkaren kan sedan lägga till information till sin egen bokföring . Du kan också dela din hälsa poster med din familj och vänner samt din läkare . Använda Google Health webbplats , till exempel , kan din skriva ut information på en plånboksstorlek kort som skall genomföras med dig i nödsituationer .

programvara

PHR programvara finns också tillgänglig för användning på persondatorer . Som Internet -baserade program , kan PHR programvara användas för att skapa en sjukdomshistoria och lämna data import och delning. Även i de flesta fall kan information hämtas och lagras på CD , DVD eller flash-enheter , är medicinsk information inte lika lätt tillgänglig för andra som är information som lagras på Internet-baserade förråd .

Säkerhet

Vid valet en online PHR webbplats , vara säker på att det ger trygghet för din bokföring. Din personliga hälsojournal bör vara tillgängliga enbart för dig eller dina valda familjemedlemmar och vårdgivare eller vårdgivare . Läs sekretesspolicyn noga . Till exempel är det Mayo Clinic Health Manager sekretesspolicy , " all personlig information som du anger via tjänsten krypteras med hjälp av Secure Socket Layer -teknik för att skydda den medan den skickas över Internet . " sekretesspolicyn varnar också : "Det är dock viktigt att du förstår att de val som du väljer i Microsoft HealthVault kan tillåta andra människor , företag och få tillgång till din personliga information som lagras i din HealthVault konto . "

Previous:nothing Next:snäva byxor & testikeln smärta

Relaterade artiklar


 • nattljus och sömn
 • hälsomässa fitness tema idéer
 • biverkningar av rhus tox
 • information om hypertoni hos nyfödda
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
 • Vilka är fördelarna av en fitball ?
 • göra rastlösa ben påverkar knäna?
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • snäva byxor & testikeln smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com