hur datorer används för att registrera sjukdomshistoria av patienter

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-08
Användning av datorer i medicinsk historia register debuterade på 1960-talet men var långsam att fånga den i USA . Enligt en studie utförd av Center for Disease Control and Prevention , endast 25 procent av medicinsk praxis sysselsätter mer än 11 läkare används datoriserade register av 2006

EMR kontra EHR

De termer elektroniskt journalsystem (EMR ) och elektroniska patientjournaler ( EPJ ) är inte utbytbara. EMR är den kliniska register som upprätthålls av patientens läkare eller sjukhus-en elektronisk patient diagram . Den innehåller noter av alla mottagningsbesök , symptom , diagnoser , recept och testresultat . EPJ är patientens hela patientjournalsystem och omfattar EMR från alla läkare och anläggning som någonsin har lämnat behandling . I en central anläggning , är den elektroniskt tillgänglig för alla hälso-och sjukvårdspersonal som godkänts av patienten .

CPOE Systems

Datoriserad Läkare Order Entry ( CPOE ) system övervinna de flesta problem som uppstår oläslig handstil . Det kan sjukhusen att spara tid-och liv . Enligt en studie utförd av Ohio State University Medical Center , användning av en POE system dramatiskt felmedicinering . Den tid som krävs för tester som ska beställas och fyllas och för resultat som skall levereras, också minskat betydligt. Viktigast förbättrades ökade effektiviteten övergripande patientvård .

E-recept

Elektronisk recept skrift, kallad e-recept , är en funktion i CPOE system som gynnar privata praktiken. Det ökar patientsäkerheten , sparar tid och förbättrar effektiviteten . Kvalificerade tjänstemän ange ett recept direkt i ett centralt datasystem. Om ett läkemedel är kontraindicerat eller om det finns möjlighet till en allergisk reaktion baseras på patientens medicinska historia, är receptet omedelbart signalerar och förskrivaren anmälda innan den är fylld. E-recept överförs direkt till patientens apotek, som kontrollerar kontraindikationer och allergier till alla patientens recept.

Practice Management

Det finns massor av Practice Management System (PMS) program på marknaden, allt från mycket enkel fakturering och kodning program för att slutföra praktiken tillsyn. En PMS kan konfigureras för att uppställa och följa upp möten och förbereda och utfärda patient och försäkring fakturering. Det kan också upprätthålla en fullständig historik över alla interaktion med externa resurser, t. ex. samråd och sjukhusinläggningar.

HITECH

I 2009 års Hälsa IT för ekonomisk och medicinsk hälsa lagen (HiTech) ger incitament för att uppmuntra vårdgivare att anställa "meningsfull användning" av datoriserade patientjournaler. Den federala regeringen's Health IT-politiska kommittén rekommenderar "att det slutliga målet för meningsfull användning av en elektronisk patientjournal är att möjliggöra betydande och mätbara förbättringar av folkhälsan genom en förändrad hälso-och sjukvården system. "

Previous:nothing Next:hur man använder clomid

Relaterade artiklar


 • hem HLR utbildning
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • flebotomi & venpunktion
 • bebisar och allergier
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • vad är tussin ?
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • hur man använder en strumpa stöd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com