kakaosmör bränna behandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-27
Kakaosmör har använts som en huskur i många år . Det sägs att lindra hudbristningar och brännskador hjälp . När en person blir bränd , har de drabbade huden att växa tillbaka . Egenskaperna hos kakaosmör hjälper huden med i denna process

Klåda

Enligt Johns Hopkins University , om du har bränts , kan din hud börjar klia . Detta beror på att olja körtlar bli bränd eller skadad , vilket resulterar i en brist på fukt . Om skadan är inte alltför djup eller känslig , återfukta huden med kakaosmör . Detta kommer att hindra dig från repor och eventuellt skada din healing bränna . Dessutom kommer kakaosmör låset i fukt .

Mjuka hudtoner

Ansök kakaosmör i huden för att mjuka upp huden . Detta är viktigt för läkningen brännskador eftersom huden är långsamt växande tillbaka . Tillämpningen av kakaosmör kommer att hålla huden mjuk, så kommer färre ärr kvar efter det läker . Dessutom kommer det fortlöpande tillämpning av kakaosmör över tiden minska ärr långt efter läkning .

bränt

bränt sig är en vanlig brännskada. Kakaosmör har använts för att skydda mot solbränna i århundraden . Vissa människor tror att det skyddar mot solskador , men det ger inget UV-skydd . Istället hjälper det huden att behålla fukt förlorade mot solexponering . Dessutom, om en person är solbrända , kommer kakaosmör återställa fukt till huden , och brännskador läker snabbare .

huskurer

Kakaosmör har använts i huskurer för brännskador eftersom det kan göras hemma och innehåller naturliga material. En del människor tror att kakaosmör innehåller antiseptiska egenskaper. Även detta är inte sant, kommer det att hjälpa bränna helande process.

Överväganden

Använd inte kakaosmör på färska , svåra brännskador. Detta är ett öppet sår , och ingen hud växer tillbaka ännu . Vänta tills såret har börjat läka och huden har vuxit tillbaka. Om du ware osäker på om du ska använda den , kontakta din läkare . Också, medan kakaosmör hjälper till att minska uppkomsten av ärr , finns det ingen garanti att det kommer att få dem att försvinna helt .

Previous:nothing Next:lämpligt avstånd för ögonskydd

Relaterade artiklar


 • neonatal omvårdnad diagnos
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • define radiologer
 • som ritat ultraljudsteknik?
 • hur auscultate lungan ljud
 • mediciner för kolik
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • hur man kan förebygga hudsjukdom
 • om California sjukförsäkring för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com