sanningen om engångsblöjor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-29
För de flesta nya föräldrar i USA idag , valet av hur man blöja sitt barn är ett beslut som liten kräver eftertanke. Många familjer jämförelse affär mellan olika märken av engångsblöjor , men mycket få ens överväga alternativet att tygblöjor . Sedan engångsblöjor blev vida känd och tillgänglig i 1961 , har de blivit synonymt med spädbarnsvård . Men vet många familjer inte många fakta om objektet de använder så ofta

Historia

Enligt DisposableDiaper. net var uppfinningen av engångsblöjor en gradvis process : olika uppfinnare hade liknande idéer samtidigt . Det första engångsblöjan var nog en i Sverige 1942 och bestod av en vävnad inuti för gummi byxor . År 1947 tillverkade Henry Frede Company en disponibel blöja och 1949 CHUX engångsblöjor tillverkades av Chicopee och marknadsförs för användning under resan med flyg . Däremot har engångsblöjor inte bli vanliga eller allmänt tillgängliga förrän 1961, då Procter Gamble började tillverka Pampers , med hjälp av cellulosafiber i stället för papper som det absorberande material .

Ingredienser

En engångsblöjor består av fem huvudsakliga delar : en polyetylen vattentät beläggning, en vävnad foder som skyddar uppbackning , en absorberande kärna , ett förvärv och distribution lager , och en hydrofil bondade duken som ligger mot barnets hud. Den absorberande kärnan omfattar cellulosa, tillverkade av träd massa , och natrium polyakrylat , ett kemiskt tillverkat även kallad super-absorberande polymerer som gör kärnan mycket absorberande . De förvärv och distribution lager , gjord av en fiberduk eller plast , är det som skapar vistelse torr känsla mot barnets hud . Övriga komponenter inkluderar elastiska och tejp används för att montera och fästa blöjan och bindemedel som används för att hålla material tillsammans . Många blöjor även lotion i den övre blad och bläck för dekoration .

Funktion

engångsblöjor kan absorbera en stor mängd urin och håll den borta från barnets hud och skapar en känsla torr effekt som förhindrar barnet från att känna sig väta mot hans hud . Detta kan bidra till att minska blöjeksem och gör blöjbyte enklare för familjer . Kan dock enligt Diaper Net , urinen i en våt blöja fortfarande rasen bakterie trots att det känns torr . Engångsblöjor bör vanligtvis bytas minst varannan timme , även om de vanligtvis kan användas till mycket längre utan att läcka .

Effekter

engångsblöjor har gjort livet enklare för många familjer. De läcka lägre än det tygblöjor som användes innan deras uppfinning , och eftersom de kräver ingen tvätt eller underhåll , de är lättare att använda . Men de har också en mängd effekter på miljön och på barnets hälsa . Enligt Diaper Net , cirka 18 miljarder blöjor till deponier varje år . Vissa studier , till exempel en gjort vid universitetet i Kiel i 2000 , har uppgett att den nedsatta andningsförmåga av engångsmaterial jämfört med tyg kan skapa en förhöjd temperatur inne i blöjan som är ohälsosamt för manliga spädbarn . Dessutom barn idag komplett potträning i högre åldrar , och många experter tror att senare utbildningen kan orsakas av vistelse torr känsla och bekvämlighet av engångsblöjor . De är också mycket dyrare att använda än duk , kostar i genomsnitt 4000 dollar per barn under två år , enligt Diaper Net .

Expert Insight

Enligt American Academy of Pediatrics , " vad är viktigare än vilken typ av blöja är hur ofta den ändras . Oavsett om du använder tygblöjor , engångsmaterial, eller båda , alltid byta blöjor som behövs för att hålla ditt barn ren, torr och frisk . "

Previous:nothing Next:fysisk utveckling : 6-12 år

Relaterade artiklar


 • hur man gör vatten havssalt
 • hur man läser öga diagram
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • grader i genetisk vägledning
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • hur ögat ser upp och ner
 • lägre sternum smärta
 • effekterna av bomull inuti kroppen
 • utöva näring & immunfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com