som ritat ultraljudsteknik?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-21
Ultraljud är ett diagnostiskt teknik som kan visualisera inre organ strukturer med hjälp av ljudvågor. Liksom all teknik utvecklades den stegvis under en period av flera decennier, så det finns många uppfinnare och bidragsgivare som utvecklat en ny teknik eller tillämpad befintlig teknik till nya medicinska områden

Tidig historia

Upptäckten av piezoelektricitet --- generering av elektriska potentialen som orsakas av mekaniska påfrestningar --- av franske fysikern Pierre Curie år 1877 hjälpte till att starta på ultraljud, som piezoelektricitet får människor att skicka och upptäcka sonar vågor, men den verkliga föregångaren till ultraljudsteknik var utvecklingen av radar och ekolod enheter som hade militära tillämpningar under andra världskriget. Tekniken var en stor tillgång för England på den europeiska fronten.

Första medicinsk

Enligt en föreläsning som Sound Ergonomi president Joan Baker, som rapporterades i tidskriften "radiologi Idag" Karl Dussik, en neurolog och psykiater för universitetet i Wien i Österrike, betraktas allmänt som den första läkaren att anställa ultraljud teknik för att göra en medicinsk diagnos. Tillsammans med sin bror Freiderich på 1940-talet försökte han att lokalisera hjärntumörer och cerebral ventriklarna genom att mäta överföring av ultraljud stråle genom skallen. Detta kallades hyperphonography .

B-mode Utrustning

Douglas Howry , en radiolog vid University of Colorado , uppfann B- mode utrustning i 1948 som kan jämföra tvärsnittsdata anatomi till grov patologi . Han arbetade i källaren i hans hem för att utveckla en 2,5 megahertz puls-eko ultraljud scanner , och tillsammans med kollegor som Joseph Holmes , producerade han den första 2D B- mode linjär förening scanner 1951. John Reid och John Wild byggde också en linjär handhållen B- mode scanner för brösttumörer 1950.

andra genombrott

I slutet av 1940-talet, används Dr George Ludwig ultraljud för att upptäcka gallsten medan vid Naval Medical Research Institute i Bethesda, Maryland. Wolf D. Keidal, å andra sidan var den första personen att använda ultraljud på hjärtat. År 1953 tog Lunds universitet kardiologer Inge Edler och Hellmuth Hertz konceptet vidare och som inrättats på området för ekokardiografi.

Mödravård

År 1957, professor Ian Donald, som också var en förlossningsläkare och hans kollegor på Glasgow Royal Maternity Hospital i Skottland utvidgat tillämpningen av ultraljudsteknik till gravida kvinnor, vilket bidrog underblåsa dess breda användning som ett sätt att upptäcka bilden av ett ofött barn på en skärm. Idag är detta görs i första trimestern för att övervaka fostret och ge en tidig inblick till föräldrarna.

Previous:nothing Next:Vad är personlig hygien för barn ?

Relaterade artiklar


 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • flerbarnsfödsel risker
 • kvalifikationer att placeras i halvvägs hus
 • Definitionen av laryngoskopet
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • hur man kan stoppa omvårdnad
 • polycytemia höftproblem
 • kvinnors hälsa stipendier
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • hur man presenterar en medicinsk historia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com