spädbarn gom utveckling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-03
Utvecklingen av ansiktet och gom är centrerad kring fem strukturer som kallas protuberanser . De börjar växa mellan fjärde och tionde graviditetsveckan , för att så småningom smälta tillsammans bildar ben i ansiktet . Den övre delen kallas frontonasal framträdande . På varje sida finns en överkäke framträdande och en manibular framträdande , för totalt fyra

Bildande av svalget Arch I

I den fjärde veckan av graviditeten , på ytan av huvud och hals , fem åsar form . Dessa kallas svalg eller GÄL-bågar. Omfattas av ektoderm, mellan rummen kallas klyftor och är fyllda med ektoderm. Valven har en brosk-liknande kärna, en kranial nerv och en aortabågen. Pharynx valv sikt visar deras läge nära svalget.

Överkäke och Underkäke protuberanser

Från faryngeal Arch jag, mandibular och överkäke protuberanser bildas kring en struktur som kallas stomodeum, eller ursprunglig munnen. Mindre än en millimeter i storlek, den maxillary framträdande, formad som en vertikal oval som är smalare på de övre, former ovanför mandibular framträdande, formad som en horisontell oval med en mycket lätt krok uppåt i centrum, där den möter framträdande på den motsatta sidan.

Frontonasal framhävning

Nära hjärnan, från mensenchyme, frontonasal framträdande former. Också mindre än en millimeter i storlek, det är formad som ett upp och ner hjärta, med den övre änden är böjd stället för att komma till en punkt.

Nasal Placodes

Minns uppochned hjärta-liknande form, under vecka fem, utvecklar frontonasal framträdande två redning på varje undersidan. Detta är början på utvecklingen av näsan struktur, en så kallad nasal placode. I vecka sex, utvecklar en liten depression på varje nasal placode, och dessa kommer senare att bli näsborrarna. Från denna punkt , ytterligare två protuberanser form från varje nasal placode , processer i sidled nasala processer på den yttre sidan och den mediala nasal inåt . En liten sväng separerar nasala processer från maxillary framträdande , detta kallas den nasolakrimala spåret . Om detta spår inte nära , och de laterala nasal framträdande inte säkring till maxillary framträdande är det ett tillstånd som kallas ett sned ansiktsbehandling kluven .

kommer samman

Om en observeras varje av de fem protuberanser kommer tillsammans Skulle de se överkäke och underkäke framträdande på vardera sidan av huvudet, och frontonasal framträdande på topp . Varje sida som innehåller överkäke och underkäke protuberanser skulle sakta röra sig mot mitten av vad som kommer att bli i ansiktet, med frontonasal framträdande röra sig nedåt .

Previous:nothing Next:hur man hittar sköt poster för texas barn

Relaterade artiklar


 • grundläggande lyssnande & rådgivning färdigheter
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • naveln och buksmärta
 • hur man kan bli av en polyp
 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
 • lös hud från en graviditet
 • säkraste sättet att få en solbränna
 • masken parasiter som orsakar ledvärk
 • fördelar och risker av progesteron kräm
 • spädbarn ägg allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com