Estrace och amning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-06
Estrace, ett recept form av hormonet östrogen, används för en rad olika sjukdomstillstånd hos både män och kvinnor. Även om det kan vara till stor hjälp när det används på rätt sätt, innebär det också flera problem för kvinnor som ammar. Ytterligare forskning behövs för att fullt ut bekräfta riskerna i samband med amning och Estrace

Beskrivning

Estrace är receptet varumärke av estradiol, en form av hormonet östrogen. Det är oftast används för symptom på klimakteriet, såsom värmevallningar och vaginal klåda, torrhet och bränna. Detta läkemedel är också för att behandla vissa former av hormon-cancer hos både män och kvinnor. Med Estrace kan också bidra till att förebygga benskörhet och korrigera vissa hormonella obalanser.

Fosterskador

Den största problem med att ta Estrace under graviditet kommer från den stora risken för fosterskador i samband med medicinering. I själva verket klassificerar FDA Estrace som en kategori X läkemedel för gravida kvinnor på grund av allvarlig risk det medför för det ofödda barnet. Förutom att de leder fosterskador ökar Estrace också risken för vissa typer av barncancer när det tas under graviditet .

Estrace i bröstmjölk

Normalt kan små mängder Estrace återfinns i bröstmjölken hos kvinnor som ta denna medicin medan de ammar . Medan åsikterna går isär om huruvida dessa belopp är tillräckligt för att skada barnet , kommer alla läkare är överens om att risken för barnet är mycket mindre än den risk för fostret före födseln .

försenad tillväxt

Dessutom denna oro , måste läkarna vara försiktig vid förskrivning Estrace till barn eftersom det kan hindra dem från att utvecklas i normal takt . Barn som tar Estrace måste övervakas noggrant för att vara säkra på att deras tillväxt inte är förkrympta . Medan det finns inga medicinska belägg för att Estrace hos ammande mödrar orsakar försenad tillväxt hos spädbarn , har denna oro inte heller blivit upphävda .

Minskad Amning

Slutligen är Estrace förskrivna för att begränsa amning hos kvinnor som väljer att inte amma sina barn . På grund av detta , mödrar som tar Estrace under amning ger ofta lägre kvalitet bröstmjölk i mindre kvantiteter . Detta problem kan enbart hindra barnets tillväxt , även om hormoner som finns i bröstmjölk inte .

Slutsatser

Professional åsikter skiljer sig när det gäller säkerhet för att ta Estrace under amning . Medan vissa läkare är villiga att förskriva det i vissa fall , andra tror att det är farligt för barnet . På grund av detta är de flesta kvinnor som tar Estrace ombedd att sluta amma , eller att vänta tills fortsatt behandling med Estrace .

Previous:nothing Next:spädbarn ryggrad utveckling

Relaterade artiklar


 • hur du registrerar dig för uttrycka skript hemleverans
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • hur man talar till äldre föräldrar
 • raspiga andas in spädbarn
 • lös hud från en graviditet
 • om schip regeringen sjukförsäkring för barn
 • myristate & akne
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
 • om Nalgene vattenflaskor
 • alace doula utbildning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com