Finns det biverkningar hos barn som tar linfrö olja ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-29
Ge ditt barn linfröolja kan förse honom med viktiga omega-3 fettsyror, som ofta saknas i barnens kost. Dock fiskolja ofta vara en ännu bättre källa och har studeras mera. Omega-3 kan bidra till att förbättra lärande och utveckling, uppmärksam och lugn beteende, varför det ofta rekommenderas för barn med ADHD. Taget i normala doser, är linfröolja vanligtvis säkra, men som med alla tillskott, det kan finnas vissa biverkningar.

Diarré

Linfröolja är laxerande, och används ofta för detta ändamål. Som ett resultat, för mycket av det kan orsaka diarré, lös avföring eller gas.

Förstoppning

Även om många människor som tar linfröolja hitta deras inälvor fungerar bättre än tidigare, blivit lite förstoppad istället. Om ditt barn har schleroderma, som är en systemisk skleros, kunde tarmvred vara ett problem, bör så linfröolja inte ske.

Blödning

Det är högst osannolikt, men blödning kan uppstå om linfröolja tas i hög doser. Detta inkluderar nedskärningar som inte stoppa blödningar, blåmärken, svart eller tjärliknande avföring. Tecken på blödning i hjärnan, som kan orsakas av en hemorragisk stroke, inkluderar svår huvudvärk, synförändringar eller tal, och domningar eller svaghet i en av ditt barns lemmar. Dessa är sällsynta men mycket allvarliga biverkningar som bör uppmärksammas av läkare omedelbart.

Allergisk reaktion

Om ditt barn är allergiskt mot linfröolja, kan hon uppleva en reaktion på att ta det. Detta kan innefatta nässelfeber, klåda, utslag, svullnad, väsande andning eller svårigheter att svälja.

Inflammation

Linfröolja används ofta för att minska inflammation, men kan också öka inflammation i vissa fall. Om du upptäcker något oförklarlig svullnad var som helst på ditt barns kropp, kontakta hennes läkare

Medicinering Interaktioner

Linfröolja får negativt interagera med vissa läkemedel. Rådfråga ditt barns läkare innan du ger det till ditt barn. Det kan fördröja absorptionen av vissa läkemedel och andra kosttillskott som tas oralt och som ett resultat, de näringsämnen barnet kan få från vitaminer eller mineraltillskott, och nyttan med att hennes medicinering, kan minskas. För att förhindra dessa interaktioner , aldrig ge henne linfröolja samtidigt som alla andra kosttillskott eller läkemedel .

Om ditt barn har diabetes och tar medicin för att kontrollera sin blodsockernivå , såsom insulin , linfröolja kan påverka hur stor dos krävs . Blodförtunnande läkemedel såsom acetylsalicylsyra också påverkas av linfröolja . oljan kan öka sin effektivitet , men övervakning från en läkare rekommenderas

Fatty Acid Omvandling

linfröolja , även kallad linolja , är hög i Omega -3-fettsyran ALA ( alfa -linolensyra ) , som ofta finns i vegetabiliska källor på . Det är då omvandlas till EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), som är former av Omega-3 som är lättare används av våra kroppar. Om ditt barn har diabetes eller schizofreni, får han inte kan konvertera ALA till EPA och DHA, så han skulle vara bättre att ta ett tillägg som redan innehåller de omega-3 källor som fiskolja.

Previous:nothing Next:vad som orsakar impotens hos män?

Relaterade artiklar


 • hur man köper lyfta delar stol byte
 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • nerver inblandade med foten smärta
 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • hur datorer används för att registrera sjukdomshistoria av patienter
 • ingredienser i orto Tri-cyclen
 • förekomst och orsaker till diarré hos barn
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com