NuvaRing födseln minska biverkningarna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-18
NuvaRing , som tillverkas av Schering-Plough , är ett hormonellt preventivmedel . Den flexibla ringen sätts in i slidan och frisätter hormoner för att förhindra graviditet . De aktiva ingredienserna i NuvaRing , en så kallad p-ring , är östrogen och progesteron. En fördel med NuvaRing är att när det sitter , inte kvinnor behöver tänka på sin preventivmedel i tre veckor , tills det är dags att ta bort den gamla ringen och stick en ny . Som med andra former av hormonella preventivmedel , NuvaRing kan producera några biverkningar hos vissa kvinnor .

vaginal irritation

Vaginal irritation och en ökning i slidsekret är två vanliga biverkningar förknippade med NuvaRing , enligt dess beslutsfattare . Kvinnor som använder denna typ av födelsekontroll kan också hända att de utvecklar jäst infektioner oftare än de gjorde innan du använder p-ring preventivmedel .

Blödning

Oregelbundna menstruationer eller småblödningar mellan menstruationerna är en bieffekt som kan uppstå medan du använder NuvaRing . Planned Parenthood rapporter om att långvarigt bruk av preventivmedel kan orsaka en kvinna att missa perioder efter att hon har slutat använda ringen , även om hon inte är gravid . Stänkblödning kan avta efter kroppen har anpassat sig till de hormonella dos som levereras av ringen .

gastrointestinala biverkningar

P- ringen kan producera flera olika gastrointestinala besvär i vissa kvinnor . Illamående, matsmältningsbesvär, kräkning och uppkördhet förekomma . Viktökning är en vanlig biverkning av NuvaRing och andra hormonella metoder födelse kontroll, såsom p-piller . Drugs. com , en online-information resurs för både varumärke och generiska läkemedel , rapporterar att upp till 14 procent av kvinnor som använder NuvaRing uppleva illamående vid något tillfälle.

neurologiska förändringar

Schering- Plough Corporation förklarar att användare av NuvaRing kan uppleva neurologiska biverkningar under användning . Depression, yrsel eller svimfärdig , och nervositet är alla möjliga biverkningar av preventivmedel . Kvinnor som upplever svår depression medan du använder NuvaRing bör rapportera sina erfarenheter till sin läkare .

Obehag

smärta och obehag kan åtfölja det skydd som erbjuds av NuvaRing . Huvudvärk är en vanlig biverkning , som är ömma bröst . De hormoner som finns i ringen kan leda till kramper i magen i vissa kvinnor .

hud och hår ändringar

Håravfall och missfärgning av huden är bland de möjliga biverkningar av estradiol P-ringen . Kvinnor kan utveckla en mörkfärgning av huden , som kallas melasma , som ofta upplevs under graviditeten. Ett hudutslag kan också förekomma .

allvarliga biverkningar

Kvinnor som är rökare , har diabetes eller andra kroniska sjukdomar eller är överviktig kan löpa risk för allvarliga men sällsynta biverkningar associerade med NuvaRing , inklusive hjärtinfarkt och stroke . Kvinnor som är äldre än 35 år och omfattas av dessa riskgrupper bör diskutera fördelarna mot riskerna med att använda hormonella preventivmedel .

Previous:nothing Next:förteckning av antidepressiva för PMS

Relaterade artiklar


 • konst och vetenskap som barnmorska
 • Vilka är orsakerna till den låga testostrone hos män ?
 • ett nyfött diet
 • spädbarn gom utveckling
 • effekter av progesteron på kroppen
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • födelsemärken & graviditet
 • hur vet man om en tjej är gravid ?
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • större ligament i foten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com