alla verkliga tecken på graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-31
Många tecken på graviditet, till exempel en missad menstruation och morgonen sjukdom, är mycket vanliga och lätta att känna igen . Många kvinnor dock uppleva blödning som kan misstas för en menstruation , och inte alla kvinnor graviditetsillamående, att veta så alla verkliga tecken på graviditet är bra om du någonsin misstänker att du kan vara gravid .

menstruationsrubbningar

Antagligen den mest kända tecken på graviditet , en missad menstruation är ett mycket vanligt tecken på graviditet. Det finns andra skäl till varför någon kan ha en sen eller saknas period, såsom stress eller förändringar i din vikt ( antingen vunnit eller förlorat vikt kan påverka menstruationscykeln ) , så inte anser att en missad tid att vara en slutgiltig tecken på att du är gravid .

Ovanliga Spotting

implantation blödning uppstår när embryot implantat i livmoderväggen . Ibland kan kvinnan uppleva mindre spotting när detta inträffar. Implantation spotting vanligtvis inträffar vid cirka två veckor efter befruktningen , och är ofta misstas för en ljus period . Om du är på alla osäkra , ta ett graviditetstest för att säkerställa att du får lämplig mödravård , i förekommande fall.

Mat aversioner

Mat aversioner är ofta en av de tidigaste tecknen på graviditet , förekommer även innan en missad tid . Kaffe och fet mat är vanligaste syndarna . Mat aversion kan kombineras med graviditetsillamående eller uppträda på egen hand . En kvinna upplever livsmedel motvilja hittar syn, lukt eller idén om ett visst livsmedel eller grupp av livsmedel oaptitlig .

Mat Cravings

Mat cravings är en allmänt erkänd tecken på graviditet. Ibland mat cravings omfatta en hel grupp av livsmedel , som färsk frukt eller livsmedel som är salt , eller de är mycket specifika , till exempel för en viss typ av hamburgare . Mat cravings kan vara stark och svår att ignorera . Så länge du har i allmänhet en väl balanserad kost och är friska , det finns lite fara i frossa i mat som du är sugen .

Illamående

Ofta kallad graviditetsillamående , kan illamående varar hela dagen och förhindra tillräckligt intag av näringsämnen . Din barnmorska kommer att hålla ett öga på din vikt , men mest kvinnor , också de med extrema fall av graviditetsillamående , inte få problem med sin graviditet i samband med illamående .

Yrsel

Eftersom kroppen förbereder sig för att stödja en graviditet , blodkärlen vidgas , vilket kan leda till ett blodtrycksfall . Detta kan resultera i yrsel eller svimning . Om du upplever detta tecken på graviditet , nämna det för din barnmorska eftersom det kan också indikera lågt blodsocker .

Huvudvärk

Hormonella förändringar kan leda till mild huvudvärk tidigt i graviditeten . Om du får svår huvudvärk , kontakta din läkare för att utesluta andra medicinska problem.

humörsvängningar

Humörsvängningar är ett annat resultat av hormonella förändringar tidigt i graviditeten . Du kan hitta dig själv gråter en minut och ilskna nästa . Mood brukar stabiliserar mot slutet av första trimestern , eller de tre första månaderna av graviditeten.

Trötthet

Trötthet är ett vanligt tecken som förekommer mycket tidigt i graviditeten . Trötthet utvecklas ofta inom de första två veckorna efter befruktningen. Vila så mycket som möjligt , och ser fram emot den andra trimestern , då många människor tycker att trötthet minskar .

frekvent urinering

Kroppen producerar mer avfall eftersom det fungerar att stödja en graviditet . Denna ökning av avfallsprodukter leder till en ökning i frekvensen av urinering. Senare under graviditeten, lägger vikten på barnet tryck på blåsan, och kommer åter att öka frekvensen av urinering.

Förändringar i brösten

Brösten ändras flera gånger tidigt i graviditeten. De kan känna tyngre, mer känsliga och blir större. Den vårtgårdar, eller pigmenterade delen runt bröstvårtan, kan bli mörkare och mer uttalade.

Previous:nothing Next:om online symptom diagnos

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?
 • lista över läkemedel preventivmedel
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • hur man kan öka finmotorik
 • hur lufttorka händer
 • Vicks kall vs varm luftfuktare
 • bilaterala mastektomi definition
 • spelar struktur säkerhet
 • BENHINNEINFLAMMATION & osteomyelit
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com