biverkningarna av ett bastubad

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-06

Du behöver:
Latexhandskar
. Bäcken .
Tvål.
Sink.
Engångshanddukar .
Smutsad linne korg.
Toalettpapper.
Signal sladden .
Toalettsitsen pappersluckan.

I artikeln " Sauna --- en hobby eller för hälsan? " av E. Ernst i "Journal of the Royal Society of Medicine "rapporterar att trots de bevisade fördelarna med bastubad --- En studie visade att efter tre månader två gånger i veckan bad bastu , förekomsten av förkylningar minskade hos deltagarna-- den stark värme och svettning verkar förvärra vissa hygienkrav och skapa andra .

kardiovaskulära problem

Den amerikanska National Library of Medicine i National Institutes of Health beskriver en undersökning av 77 bastu dödsfall i Sverige mellan 1992 och 2003 . Tjugotre procent av bastu badande i den gruppen upplevde hjärt-och kärlproblem , vilket inkluderar hjärtsjukdom och stroke .

Hjärtinfarkt

Hjärtinfarkt uppstår när blodförsörjningen till en del av ditt hjärta är avbruten , vilket hjärtceller att dö och som leder till det som allmänt är känt som en hjärtattack . Enligt tidskriften " Kardiologi ", en hjärtattack patient utvecklade sannolikt detta hälsoproblem till följd av växlande mellan ett hett bastubad och ett kallt vattenbad , en fluktuationer i temperatur som orsakade personens blodkärlen spasm .

Heatstroke

Heatstroke orsakas av förlust av salt och uttorkning , som båda uppstår när du utsätts för alltför mycket värme under en längre period . Barn , äldre och personer med fetma är de mest sårbara för värmeslag , vilket kan leda till chock , hjärnskador , organsvikt och död . Men vem som helst kan falla till föga för denna värme sjukdom . Eftersom bastu temperaturen varierar vanligtvis 150 till 190 grader Fahrenheit , risken för värmeslag finns . Begränsa din vistelse och 10 minuter minimerar risken .

Biverkningar hos barn

" Pediatrics ", Journal of American Academy of Pediatrics , rapporterade om en studie som återskapat villkoren i en finsk bastu bad att få reda på hur det påverkat barnen . Efter att ha konstaterat en ökning av samtliga barns hjärtfrekvens under bastu , samt en blodtrycksfall omedelbart efter värme exponeringen hos barn under 10 år kom forskarna att finska bastubad ställa alltför många krav på barns cirkulationssystemet förordningen som kan " inte vara uppfyllda vid en ung ålder .

Previous:nothing Next:spädbarn tandutvecklingen

Relaterade artiklar


 • amning och hyperglykemi
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • define astigmatism
 • bakteriologiska analyser av dricksvatten
 • hur datorer används för att registrera sjukdomshistoria av patienter
 • vänsterhänta vs högerhänta i tvillingar
 • brutto fakta om Trichuris piskmask
 • ett nyfött diet
 • hur man hittar sköt poster för texas barn
 • hur man skriver en personlig sjukdomshistoria
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com