bråck symtom hos spädbarn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-18
bråck kan förekomma i alla åldrar , men de är mycket vanliga hos spädbarn . I stora drag uppstår ett bråck när organ eller vävnader driva igenom ett hål , eller svag , på väggen i kroppen där det ingår . Exempelvis kan fett eller en del av de små tarmarna driva igenom en svag punkt i musklerna i ljumsken , där du kan se den sticka ut . Men det finns mer än en typ av bråck med spädbarn , och därför mer än en uppsättning av symptom .

navelbråck

En navelsträng händer när en del av tarmen driva sin väg genom magmusklerna genom en svag område. De är faktiskt ganska vanligt hos spädbarn, och medan deras utseende kan vara alarmerande, Mayo Clinic rapporterar att de brukar ta hand om sig själva innan de första födelsedag. Om de inte har försvunnit vid 4 års ålder, kan operation rekommenderas. Symtom på ett navelbråck är en bula i närheten av naveln som kan vara upp till 2 inches i storlek. Denna bula ofta endast visas när barnet är krystad magmusklerna på något sätt, till exempel när gråter, hostar eller lindra själv.

ljumskbråck

Ett ljumskbråck uppstår när en del av ett organ driver genom en öppning på insidan av kroppen, i ljumskarna, borde detta inte vara där. Faran med ett ljumskbråck som händer när orgeln blir så vrids eller förträngda, i den öppning som cirkulationen till detta organ är avskuren. Texas Pediatric Surgical Associates, en del av University of Texas Medical School i Houston, rapporterar att ljumskbråck är vanligt och svarar för upp till 80 procent av alla bråck och kirurgisk behandling av ett ljumskbråck är den vanligaste spädbarns-kirurgiska ingrepp. Det främsta tecknet på ett ljumskbråck hos spädbarn är en knöl eller en bula i ljumske. Denna typ av bråck är vanligast hos pojkar, och det kan framstå som en svullen testikel, eller en klump i testikeln. Det verkar sällan hos flickor, men när den gör det kan vara en liten bula i det område i ljumsken som kan visas större när barnet är anlagd platt.

Kongenitalt diafragmabråck

En medfödd diafragmabråck är ganska sällsynta, samt allvarliga, och ofta kallas en missbildning i stället för ett bråck. Enligt en rapport i New York Times hälsa Guide uppstår en diafragmabråck när membranet inte utgör en korrekt under fosterutvecklingen, vilket lämnar en öppning i den. Detta gör att vissa av bukens organ att gå igenom hålet i brösthålan, vilket kan vara mycket allvarliga. Ofta är en medfödd diafragmabråck diagnostiseras genom ultraljud medan barnet fortfarande är i livmodern. Symtom av bråck, efter födseln, är blåaktig hud, ansträngd och snabb andning, och en förhöjd hjärtfrekvens. Dessa symtom är en följd av bukens organ trängs lungorna i brösthålan . Ett medfött diafragmabråck är mycket allvarligt och måste behandlas omedelbart eller det kan leda till döden för barnet .

Previous:nothing Next:NuvaRing födseln minska biverkningarna

Relaterade artiklar


 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
 • klasser desinfektionsmedel
 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • potträning ett barn
 • hur auscultate lungan ljud
 • den sociala utvecklingen i ett spädbarn
 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • behandling för akne
 • vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?
 • bensvaghet under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com