de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-03
Genetik är ett förstadium till hälsa, men så är kön. Det finns många noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa, och det är viktigt för varje kön att bli kunniga om dem för att minska risken för hälsofrågor. Enligt womenshealth. gov lever kvinnor cirka fem år längre än män i genomsnitt. Män är mindre benägna att ha en ordinarie läkare än kvinnor, så vet hälsorisker hjälpa nära att klyftan ytterligare.

Rökning

Män är mer benägna att börja röka, men kvinnor oftast har mer problem att sluta än män . För en kvinna är tillbakadragande från rökning ofta svårare och lungcancer kan utvecklas tidigare och från mindre exponering för cigaretter. Dessutom har en kvinnas hjärt-och kärlhälsa en större chans att skada av rökning. Lungcancer är ofta närvarande hos kvinnor mer än män. En förklaring kan vara att östrogen förstärker effekten av det cancerframkallande finns i cigarettrök och ångor matlagningen . Men kvinnor har en bättre chans att återhämta sig från lungcancer än män .

Bones och Muscle

Osteoporos plågor kvinnor mer än män eftersom kvinnor är födda med mindre benmassa och tenderar att förlora det snabbare . Män har generellt en högre muskelmassa än kvinnor , men de förlorar mer muskelmassa med åldern . Förlusten av muskelmassa kallas sarcopeni . Kvinnor löper större risk för problem på grund av sarcopeni eftersom de tenderar att leva längre .

Fetma

Fetma är vanligt högre bland kvinnor än män eftersom kroppsfett hos kvinnor är vanligen högre , genomsnittlig kroppsfett är högst 25 procent hos kvinnor och 15 procent hos män . Hormoner spelar också en stor roll i kroppsfett och orsakar östrogen ökade fettdepåer . P-piller tenderar att öka vatten och fett i den kvinnliga kroppen , och de kan göra det svårt att gå ner i vikt .

Depression

Risken för depression är större hos kvinnor än hos män . Kvinnor har en benägenhet att depression på grund av hormonella förändringar under hela livet , såsom pubertet , graviditet och klimakterium .

hjärtinfarkt och stroke

hjärtinfarkter är en större risk för kvinnor än män , och kvinnor som har haft en hjärtinfarkt är mer utsatta för en annan inom det första året . Slag är också vanligare hos kvinnor eftersom de förekommer i äldre och livslängden för en kvinna är , som tidigare noterats , typiskt längre än för en man .

Mediciner

Kvinnor och män reagerar ibland annorlunda till specifika läkemedel eftersom kvinnor väger i allmänhet mindre , har mindre organ , och har mer kroppsfett . Vissa droger är också mer effektiv i det ena könet än det andra eftersom kvinnor och män process molekylerna annorlunda .

Previous:nothing Next:spelar struktur säkerhet

Relaterade artiklar


 • äldre som bor alternativ i Enfield, CT
 • mediciner för kolik
 • förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter
 • behandling för näsan porer
 • hCG-hormon och stress
 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • Hur man blir vältränad
 • hur man använder en strumpa stöd
 • behandling för missbruk mellan makar
 • brutto fakta om Trichuris piskmask
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com