den sociala utvecklingen i ett spädbarn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-12
Enligt Medline Plus innebär social utveckling att lära sig spela och interagera med vårdgivare och andra icke-relaterade barn . Social utveckling börjar tidigt under det inledande skedet och fortsätter i många år . Social utveckling kan variera från ett spädbarn till en annan och kan påverkas av ett barns personlighet , föräldraskap och temperament

Betydelse <. /h2 > Den sociala utvecklingen hos spädbarn börjar som ett sätt att interagera med sina föräldrar eller vårdnadshavare . En viktig aspekt av tidig social utveckling innebär ett spädbarns anknytning till vårdgivare och eventuellt trösta objekt som en favorit filt eller leksak. Spädbarn behöver utveckla sociala färdigheter för att så småningom kunna framgångsrikt interagera med andra på senare år.

Tidsplan

Social utveckling börjar normalt cirka 2 månader med leende och kuttrande. Från 4 till 6 månader, de flesta barn börjar jollra, skratta och härma ansiktsuttryck. Någon gång mellan 7 och 9 månader, de flesta spädbarn börjar att ställa ut separation och främling ångest. Senast den 1 år, de flesta spädbarn inleda interaktion med andra människor, särskilt familjemedlemmar.

Främja social utveckling

Socialisation ofta förekommer naturligt, men det kan främjas av föräldrar också. Föräldrar kan uppmuntra social utveckling genom att ta ögonkontakt med sina barn och prata med dem ofta. Dessutom bör vårdgivare spela spel som patty-tårta och Peekaboo. Kramas och gosa med spädbarn även främjar den sociala utvecklingen.

Överväganden

I vissa fall kan hörsel eller syn problem leda till fördröjd sociala färdigheter. En läkare kan utföra hörsel och synundersökningar för att avgöra om det finns ett problem. Dessa problem uppträder oftare hos för tidigt födda barn.

Varning

Om ett barn inte få ögonkontakt regelbundet med 4 till 6 månader, kan ett problem existerar. Vårdgivare bör röst oro till en barnläkare som kan avgöra om barnet kräver ytterligare utvärdering. Underlåtenhet att få ögonkontakt kan vara ett tidigt tecken på en störning i utvecklingen eller ens autism.

Previous:nothing Next:svaga naglar & näring

Relaterade artiklar


 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • bidrag för tandvård i Oregon
 • effekterna av koffein på foster
 • amning och hyperglykemi
 • ett nyfött diet
 • göra rastlösa ben påverkar knäna?
 • Texas sjukförsäkring för barn
 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • barnavårdsutbildningar nära Oceanside , CA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com