effekten av cybermobbning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-13
Skolgården mobbning , men ofta traumatiska , aldrig väckt intresse hos lagstiftarna . " Cybermobbning "är en annan historia . Den ideella barn- organisation Nemours anteckningar om sin hälsa Kids hemsida att den gamla " pinnar och stenar " mentalitet " ord kan aldrig skada mig " är mindre användbar i cyberrymden än det är på skolgården . Eftersom effekterna är allvarligare , att bara tala barnen att ignorera cybermobbning verkar inte vara ett hållbart alternativ

Definition

Cybermobbning är trakasserier som sker på elektronisk väg . Den Hazelden Foundation innehåller e-post, SMS , snabbmeddelanden och online chattrum som fordon för cybermobbning . Det kan hända på datorer , mobiltelefoner eller personliga digitala assistenter . Det kan handla om en enda person trakasserande annan individ eller en grupp av människor gadda ihop på en annan . Som med traditionell mobbning , skapar det en obalans av makt och är oftast upprepas över tiden .

Förövarna

Enligt Nancy Willard , föreståndare för Centrum för säker och ansvarsfull användning av Internet , cybermobbning kan vara svårare än traditionell mobbning på grund av den inverkan Internet har på förövarna samt offer . Anonymiteten på Internet skapar vad Willard kallar " hämningslöshet ". Fysiskt fristående från sina offer , mobbare sannolikt är grymmare än de skulle vara i ett ansikte mot ansikte situation . Normal sociala signaler som skulle utlösa empati eller skam i den verkliga världen existerar inte i cyberrymden , och det är lättare för mobbarna att rationalisera sitt beteende .

offer

Unga människor som är cyberbullied enligt Willard , får inte rapportera incidenter till vuxna av rädsla för straff, eller för att de oroar det kan vara deras fel , eller så är helt enkelt för traumatiserats av mobbning . Skäl kan vara särskilt traumatiska omfatta den ständiga karaktär av det. Traditionell mobbning är begränsad till det fysiska utrymme där den förekommer , medan cybermobbning kan fortgå 24 timmar om dygnet , sju dagar i veckan . När de känner att det finns ingen utväg, offer är sannolikt att bli deprimerade , våldsamma , återkallats eller , i vissa fall självmordsbenägna .

lagligheten

Eftersom cybermobbning inte nödvändigtvis äga rum på skolområdet , kan det vara svårt för skolor för att straffa brottslingar . Kan dock utanför campus cybermobbning direkt påverka skolmiljön . Hatiska online meddelanden kan framkalla offer för våld på campus . Willard påpekar också att skolor kan hållas ansvarig om studenten mobbare använder campus datorer , skolans Internet- leverantör eller deras mobiltelefoner samtidigt på skolområdet.

omfattande förändring

De flesta skoldistrikt har en trygg skola kommitté bestående av administratörer , studievägledare , skola officerare resurs och helst föräldrar och mental hälsa . Willard föreslår att dessa kommittéer bör förena sina insatser med pedagogisk teknik utskott, som med uppgift att bevaka sina distrikt " och elev användning av Internet på campus . Genom att kombinera sina resurser , kan skolan administratörer hantera bättre incidenter av cybermobbning när de uppstår .

Previous:nothing Next:vad är saccadic öga ?

Relaterade artiklar


 • om Nalgene vattenflaskor
 • mjällschampo under graviditeten
 • kristaller i spädbarnsurin
 • vänsterhänta vs högerhänta i tvillingar
 • hur vet man om en tjej är gravid ?
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
 • tibia skelettsmärta
 • Hur berätta om det är en pojke eller en flicka
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com