effekten av koffein på ett ofött barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-01
Det är ett välkänt faktum bland gravida kvinnor att de måste vara försiktiga med vad de konsumerar. Dricka alkohol och röka cigaretter är naturligtvis tabu för kvinnor som transporterar barn. Men många kvinnor undrar om koffein En eller två koppar kaffe på morgonen är något som många människor känner att de behöver för att effektivt vakna. Men att så många ämnen, koffein måste förtäras med måtta av gravida kvinnor för att förhindra mot missfall eller fara för ofödda foster.

Du behöver :
Mild , återfuktande tvål
. Ren handduk.
Nagelklippare.
Medicated fot pulver .
Lotion.
Ordentligt passande skor .
Fot pall .

Typer av koffein

Innan effekterna av koffein på ofödda barn , är det viktigt att veta vad vanliga livsmedel och drycker innehåller koffein . Kaffe , te , energidrycker och läsk är välkända koffein innehåller syndarna . Dock bör gravida kvinnor också notera att chokladkakor och drycker som varm choklad har koffein i dem , liksom många receptbelagda piller inklusive Anacin , Dristan och Midol .

påverkan på graviditet

Även gravida , kommer koffein passerar genom en kvinnas moderkakan till barnet . En av de viktigaste riskerna med koffein för gravida kvinnor är för missfall . Ett flertal studier har visat att koffein före och under graviditeten har en effekt på missfall hos gravida kvinnor . En studie från Kaiser Permanente Avdelningen för forskning visade att kvinnor som intog 200 milligram koffein per dag --- motsvarande två koppar kaffe eller fem burkar läsk --- hade dubbelt missfall risken för att kvinnor som undvek koffein överhuvudtaget.

effekter på barns

The March of Dimes noterades i en studie att eftersom ett ofött barns kropp systemen för att bryta ner och eliminera kemikalier inte är fullt utvecklade ännu , får koffeinnivåer förbli hög barnet längre än i mamman . Detta kan leda till problem för barn som fosterskador och låg födelsevikt. Bebisar som påverkas av mer än 500 mg koffein per dag kan också drabbas av andningssvårigheter , ökad puls och mer tid spenderas vaken efter födseln .

Hur mycket är för mycket ?

Reading produktetiketter är mycket viktigt för mödrar-till- vara som övervakar deras koffeinintag nivåer . Exempelvis kan en 8 oz kopp bryggkaffe innehåller någonstans från 65 till 300 mg koffein , enligt AmazingPregnancy. com : s artikel , " Vilka är effekterna av koffein på graviditet och är det en säker belopp ? " Mödrar bör ta del av hur starkt deras kaffe och te är bryggt , och inte generad för att fråga.

andra alternativ för mammor

Om koffein är ett absolut måste att ta sig igenom dagen bör gravida kvinnor att göra sitt bästa att hålla det till ett koffeinhaltiga drycker om dagen . Helst dock ökar naturlig energi såsom en rask promenad , yoga stretching , eller äta snacks som torkad frukt och nötter kan ersätta koffein för gravida kvinnor , bönfaller Tracy Flanagan , MD, chef för Women 's Health at Kaiser Permanente i norra Kalifornien .

Previous:nothing Next:hur man gör ett piller kross

Relaterade artiklar


 • sötmandelolja & graviditet
 • Vilka funktioner i 4D ultraljud ?
 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
 • varför intramuskulära injektioner?
 • bensvaghet & Parkinsons sjukdom
 • hur man presenterar en medicinsk historia
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • förekomst och orsaker till diarré hos barn
 • mjällschampo under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com