effekter av narkotikaanvändning på ett ofött barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-04
Effekterna av narkotikaanvändning på ett foster är förödande och helt förebyggas . Oavsett om du använder droger på en ledig , social bas eller är stadigvarande missbrukaren bör du avstå från att använda droger när du är gravid. Det finns vissa läkemedel och vissa over-the-counter läkemedel som har negativa effekter på det ofödda barnet också .

tidig förlossning

Kvinnor som använder droger under graviditeten riskerar för tidig förlossning. Läkare försöka behålla barnet i livmodern så länge som möjligt , men ibland för tidig förlossning leder till för tidig födsel . Enligt American Association Graviditet , barn som föddes på mindre än 24 graviditetsveckor står lite att ingen chans att göra det , och de som inte gör ofta full av livslånga medicinska frågor. Ett barns överlevnad ökar drastiskt när han fyller 32 graviditetsveckor , men det kan fortfarande vara komplikationer .

låg födelsevikt

Barn som föds med låg födelsevikt, 5,5 kg. eller mindre, kräver ständig övervakning, vätskor och mineralämnen som inte ges till hälsosam vikt barn. Bebisar som är exceptionellt små ofta upplever hälsa komplikationer, bland annat vision problem och frågeställningar hjärta. Vissa låg födelsevikt spädbarn erfarenhet intraventrikulärt blödning eller hjärnan blöder. Medan de flesta fall är små och självrättande, vissa behöver läkarvård. Andra små barn är känsliga för andningsproblem eftersom deras lungor inte är fullt utvecklade.

Addicted Baby

Ett barn föds beroende av drogen hennes mamma under graviditeten drabbas olika former av uttag. Om hon var full sikt, kan hon få darrningar, överaktiva reflexer, svag suger, uttorkning, diarré, kramper eller kräkningar. Om hon var född för tidigt, kan hennes symtom är irritabilitet och oförmåga att bli tröstad, skakningar, snabb andning och svaga suger. Barn som föds med missbruk gå igenom smärta och obehag. Vissa barn tillbaka från opiater, som heroin, kan ges metadon för att lindra svåra abstinensbesvär. Bebisarna behöver sedan inte avvänjas från metadon. Det är en obekväm process som inte riktigt sig själv över natten.

Långtidseffekter

Ett ofött barns exponering för droger inte alltid visa komplikationer vid födseln. Däremot kan barnet uppleva inlärningssvårigheter, underskott uppmärksamhet, frågor beteende och beroendeframkallande tendenser på vägen. Eftersom det inte har gjorts många studier om detta, ingen vet riktigt vad de långsiktiga effekterna barn till missbrukare kommer att drabbas.

Previous:nothing Next:barnavårdsutbildningar nära Oceanside , CA

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på lågt progesteron & östrogen
 • vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • lägre sternum smärta
 • de bästa lägena för en luftfuktare
 • hur du tar bort stela gas permeabla linser
 • amning & robitussin
 • kroppslukt hos barn
 • vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?
 • Hur man blir vältränad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com