effekter av progesteron på kroppen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-18
progestin är en syntetisk form av det kvinnliga könshormonet progesteron som utvecklats som en hormonell medicinering. Progesteron, som produceras i äggstockarna, är inblandad i regleringen av menstruationscykeln och ägglossning. Progestin versionen används som behandling för många sjukdomar som endometrios och för att förbättra symptom i samband med klimakteriet och mer allvarliga diagnoser som bröst-, livmoder-och renal malignitet. Dessutom kan det förskrivas för hormonella preventivmedel och menstruationscykeln reglering. Progestin läkemedel ordineras under varumärken som inkluderar Provera, Megace, Loestrin och som en injektion som kallas Depo-Provera.

Vanliga biverkningar

Enligt Familj Doctor. org, progestin-bara p-piller har färre biverkningar effekter än preventivmetoder som innehåller östrogen, kan ännu biverkningar såsom kramper eller buksmärtor, yrsel, illamående och kräkningar samt diarré. Dessutom kan man få uppleva trötthet och huvudvärk , ömhet i brösten och vätskeretention, samt en vinst i vikt . Anther vanligaste biverkningen är en känsla av nervös oro .

mindre vanliga biverkningar

I sällsynta fall har progestin är dokumenterat att producera ovanliga effekter som inte automatiskt kräver medicinsk vård . Några av dessa ovanliga svar , enligt Mayo Clinic , omfattar värmevallningar, akne och bruna fläckar på huden på grund att vara i solen ( dessa kan vara bestående ) . Dessutom har det förekommit klagomål om minskad sexlust , håravfall och sömnlöshet .

allvarliga effekter

Det finns en potential för mer allvarliga konsekvenser av att ta denna medicin kräver uppvisande omedelbar läkarvård. Dessa tecken inkluderar fläckar och lättare eller tyngre uterin blödning mellan menstruationerna, eller en total avsaknad av perioder. I vissa fall har denna medicin varit kända för att producera depression, ett utslag svar eller ökad amning. Dessutom bör förändringar i mängden uterin blödning under ordinarie månatliga menstruation perioder, särskilt en ökning av blodförlust, rapporteras till läkare. Vid långvarig användning, finns en risk för förlust av benmassa som kan förbättra utvecklingen av osteoporos. Således är kalciumtillskott rekommenderas till kvinnor som till slut blir den här medicinen under en betydande tid.

Previous:nothing Next:degenerativa skelettsjukdomar hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • mjällschampo under graviditeten
 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • nerver inblandade med foten smärta
 • idéer till baby bevis ett hus
 • entropion i spädbarn
 • biverkningarna av ett bastubad
 • Vad är personlig hygien för barn ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com