förteckning av antidepressiva för PMS

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-18
PMS , även känd som PMS , påverkar alla kvinnor på olika sätt . Vissa upplever inga symtom , förutom enstaka uppblåsthet , medan andra lider av svår humörsvängningar och depression , tillsammans med fysiska problem . När depression av PMS blir svår , är det ofta kallas PMDD ( premenstruell dysfori . ) Detta villkor kräver ofta behandling med ett antidepressivt läkemedel.

SSRI

Zoloft , vanligen används för att behandla PMS , är i en klass för antidepressiva läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI ). Enligt Mayo Clinic är SSRI tros verka genom att hindra serotonin ( en signalsubstans ) från att absorberas av nervceller i hjärnan . Detta ökar mängden serotonin i hjärnan kan använda , orsakar en ökning i serotoninnivåerna . Mer serotonin betyder mer överföring av nervimpulser , som kan förbättra humöret. Andra SSRI-antidepressiva förskrivna för behandling av PMS och PMDD är Sarafem ( även känd som Prozac ) och Lexapro .

SNRI

Effexor XR , även känd som venlafaxinhydroklorid , är ett antidepressivt medel används för att behandla depression och andra ångeststörningar . Enligt Wyeth Pharmaceuticals är Efexor en serotonin-noradrenalinåterupptagshämmare hämmare, eller SNRI. Det balanserar nivån på två signalsubstanser, och när de är i balans, är symptomen på depression och ångest i samband med PMS lindras. Ett annat SNRI förskrivits för behandling av PMS eller PMDD är Cymbalta.

Tricykliska antidepressiva

tricykliska antidepressiva också är föreskrivna för behandling av depression i PMS. Liksom SNRI, de arbetar genom att blockera återupptag av serotonin och noradrenalin, men de gå ett steg längre i att de också stoppa reabsorption av dopamin. Dopamin är en annan signalsubstans som påverkar känslomässiga reaktioner i hjärnan, vilket påverkar humör. Den PeaceHealth Patient Connection listar tricykliska antidepressiva som föreskrivs för PMS som Anafranil, Norpramin, Pertofrane, Sinequan, Tofranil, Aventyl, Pamelor, Vivactil och Surmontil.

Wellbutrin

Wellbutrin, även känd som bupropionhydroklorid, inte faller under någon av ovanstående kategorier. Enligt läkarens Desktop Reference, balanserar Wellbutrin halterna av signalsubstanserna dopamin och noradrenalin, men inte serotonin. När nivåerna är balanserade, underlättar det symtom på depression som är associerade med PMS och PMDD. Den kan också lindra ångest och minska suget, varför det ordineras också som ett stöd för rökavvänjning under namnet Zyban.

Previous:nothing Next:effekter av progesteron på kroppen

Relaterade artiklar


 • Montana sjukförsäkring för barn
 • sanningen om engångsblöjor
 • define radiologer
 • brutto fakta om Trichuris piskmask
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
 • effektiv kommunikation med äldre
 • spädbarn ägg allergier
 • Vilka funktioner i 4D ultraljud ?
 • födelsemärken & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com