klimakteriet : nattliga svettningar & kaliumbrist

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-10
Klimakteriet nattliga svettningar kan ske flera gånger per natt , varje natt . I vissa fall kan de orsaka svaghet och illamående , men kan nattliga svettningar orsaka kaliumbrist ? Enligt Home Care Group , är en av orsakerna till förlusten av kalium kraftig svettning . Nattliga svettningar som kräver en ändring av kläder är verkligen i den kategorin

Menopause nattliga svettningar

Nattliga svettningar är . bara ett symptom på klimakteriet , men en mycket framträdande. Mer känd som värmevallningar, är titeln själv beskriver . Det är en plötslig känsla av extrem värme som verkar stiga från i kroppen , tills den omfattar huvud och kropp . Det kan sista 30 sekunderna eller så länge som 5 minuter , och orsaka att huden temperaturen att stiga så mycket som 7 grader . Den försvinner lika snabbt som den kommer och kan följas av frossa . Nattliga svettningar inträffar under sömnen , och kan ske flera gånger under en natt . Svett kan vara så allvarliga att personen har att byta kläder , och ibland sängar . Det är när nattliga svettningar är den svåra att möjligheten att hypokalemi kan inträffa.

Kalium

Kalium behövs för normal funktion av nerver, muskler och elektrolytbalansen i kroppen. En brist (hypokalemi) kan manifestera genom ymnig svett. Vanligtvis ses i idrottare, men under rätt förutsättningar, kan nattliga svettningar bidra till förlusten av kalium. Som kvinnor ålder och erfarenhet klimakteriet sker en allmän torrhet plats. Det är mest märkbar i huden. Det tar inte mycket vätska förlust för kalium att påverkas. Detta är anledningen till att äldre torkar snabbare än yngre människor. Värmevallningar under dagen, tillsammans med någon form av motion, och sedan nattliga svettningar kan skapa scenen för hypokalemi.

Överväganden

Hypokalemi kan orsaka onormal hjärtrytm att utvecklas. Det kan också orsaka muskelsvaghet, kramper och ryckningar i extremiteterna. Det kan vara mycket farligt och bör behandlas.

Behandling

Komma ett enkelt blodprov kan diagnostisera hypokalemi. Om bristen inte är svår, kan medicin i tablettform räcker. Svårare fall kräva IV behandling, vanligen på sjukhus eller klinik inställning. Medicin för nattliga svettningar kan också administreras. Hormonbehandlingar har varit framgångsrika i att minska värmevallningar och nattliga svettningar.

Varningar

Kvinnor som upplever nattliga svettningar bör vara medvetna om andra förhållanden som kan göra deras utarmning ännu större och sätta dem löper större risk för hypokalemi. En enkel magsjuka som uppvisar kräkningar och diarré, medicinering som diuretika, diabetes, steroidbehandling, och vissa mediciner mot högt blodtryck kan bryter kalium, speciellt när kraftig svettning läggs till i mixen.

Previous:nothing Next:vad är ett foster med hypernephrosis?

Relaterade artiklar


 • hygien tips för barn
 • stadier av fysisk utveckling i den tidiga barndomen
 • om hårväxt i puberteten
 • klasser desinfektionsmedel
 • svamp blöjeksem i en baby
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • information om hypertoni hos nyfödda
 • polycytemia höftproblem
 • hur man kan minska damm kvalster i kuddar och sängkläder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com